Vaillant thermocompact VC-NL 255/4-7 R3

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #21
Je had het trouwens vrij snel zelf kunnen weten, toen je vroeg of die aansluitingen drukloos waren, werd er JA gezegd.

Vervolgens MOET je wel cv water om je oren hebben gehad toen je de waterleidingen aan ging sluiten.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #22
Ja ik was er ook in getrapt,
Ts schrijft kw en ww is afgedopt :mrgreen:
 

Petersch1

  • #23
Jammer dat nu meerdere reacties komen van mensen die het weten. Ik probeer via dit forum duidelijkheid te verkrijgen in een probleem. Geloof me ik heb dit forum afgestroopt op mijn probleem. In de docs van Vaillant vind ik aansluiting KW en WW. Verder zoekend nog iets over boiler aansluitkabeljes of warmtewisselaar. Beetje lullig als je dan belachelijk wordt gemaakt. Voor diegene die dat leuk vinden : dit forum staat vol met eenvoudige zaken voor de kenner...maar die dan toch respect vol worden beantwoord. daar is dit forum toch voor ?

Probleem inmiddels opgelost dus mag worden gesloten voor aleer er nog meer lolbroeken reageren.
 

Petersch1

  • #24
Ik bedank screech voor zijn duidelijke reactie !
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #25
Als je zelf wat meer info had gegeven, was je hier ook veel sneller achter gekomen. Je moet nat zijn geworden bij het verwijderen van de doppen, terwijl hier gezegd werd dat die aansluitingen drukloos moeten zijn. Met die info waren we hier veel sneller achter gekomen. Nu is het toevallig dat iemand zag dat je een VC ketel hebt ipv VCW.

We proberen je allemaal met de beste bedoelingen te helpen, beetje jammer dat je vervolgens de schuld hier neer legt ipv bij jezelf.
 

Petersch1

  • #26
Ik leg de schuld bij niemand neer, ook niet bij mijzelf. Ik heb bij de start het vaillant typenummer vermeld. Toeval wil dat ik - voor ik begon - de gehele installatie heb afgetapt vanwege een lekkende cv leiding, dus hierdoor geen waterballet bij het losdraaien doppen.

Dan - en dat is verwarrend : als je de zgn koudwater invoer volgt van onder de ketel naar binnen toe dan komt deze aangesloten achterzijde 3 -wegklep. Warmwater uitgaand zit ook weer gekoppeld aan het ww gedeelte links onderin de ketel.

Hierdoor verwachte ik warm(tap)water via de warmtewisselaar...

Even goed : weer veel geleerd dankzij dit forum.
Het is inmiddels opgelost.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu