Mogelijkheden beton afwerken?

Janita

  • #1
Beste vakman.

Wij zijn druk bezig met voorbereiding op bouwen van een huis, welke eind volgend jaar wordt opgeleverd.
Het is nu al duidelijk dat het stucen van wanden en plafond niet mogelijk zal zijn door een blijvende werking van het beton ivm een grote overspanning.
Omdat wij behang niet mooi vinden zijn wij op zoek naar alternatieven welke een strak resultaat opleveren en die geen scheuren op gaan leveren.
Is hier wellicht het schuren van het betonnen plafond en wanden een mogelijkheid? Met welke kosten moet ik ongeveer (per m2) rekening mee houden?
Alvast bedankt voor het meedenken!

Janita
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Welk soort vloer is het, kanaalplaatvloer of alles in 1 keer gestort ? Kijk even of er naden in zitten, dan is het een kanaalplaatvloer.
Het lijkt me vreemd dat de wanden niet gestuct kunnen worden door de werking van de vloer.
Bij kanaalplaatvloeren geeft stucen wel problemen bij de naden, het beste is de naden niet dicht te stucen, die vloeren zijn nooit 100% vlak t.o.v. elkaar, ga je stucen dan valt het meer op dan niet gestuct.
De naden zijn wel te kitten, even met de vinger er langs om de kit af te smeren. je ziet dan de naden wel maar dat valt niet zo op als scheuren in het stucwerk.
Als de vloer aan de onderkant mooi glad is zou je ook latex o.i.d. kunnen gebruiken om af te werken, ook spac laten spuiten is een optie, google eens op "spac spuiten plafond".
 

Janita

  • #3
Dank voor je reactie.
Het betreft idd kanaalplaatvloer, maar het probleem zit hem in het plafond. Door de grote overspanning van 12 meter aan platen blijft het plafond in beweging en zullen er volgens de aannemer scheuren ontstaan igv gebruik van stuc.
Wat zjn hier de mogelijke alternatieven en wat zijn ongeveer de kosten hiervan per m2?

Alvast bedankt!

Janita
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Die scheuren op de naden heb ik hier ook met een overspanning van 5,50 meter. Uiteindelijk zal door belasting en kruip een (bijna) stabiele eindsituatie ontstaan. Op dat moment kun eea laten stucen. Dat kan best 4-5 jaar duren.

Voor nu: gewoon laten spuiten met spac, en de scheuren in de naden voor lief nemen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Voor het plafond kan je ook denken aan een spanplafond. Prijzen kan je zelf opvragen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu