Druppelen bij inbouw toilet

Ironhide

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb al een tijdje dat m'n wc blijft druppelen. De 'doorspoel staaf' is mijn inziens het probleem niet aangezien ik druppels op het water oppervlak in het reservoir kan zien vallen en het probleem ook stopt op het moment dat ik het waterkraantje dicht draai.

Ik heb alles uit elkaar gehaald en schoongemaakt (met alleen warm water en een sponsje. Ik wist toen nog niet dat azijn ook had gewerkt :oops: )

Alles weer in elkaar gezet maar het lekt nog steeds.
Wat me ook is opgevallen is dat dat staafje dat aangeeft dat de bak vol is, gewoon omhoog komt en je hoort dat er iets veranderd (dat typische bak-is-vol geluid, een soort van his). Maar, toch blijft het water doorlopen en komt het er ergens uit al lijkt het moeizaam want er komt zo'n druk op de waterslang te staan dat ook die op dat moment flink begint te druppelen bij de aansluiting op het kraantje zelf :(

Ik las dat het membraam de oorzaak van veel problemen is, maar ik kan geen scheuren oid ontdekken in het membraam.
Het enige dat ik heb gevonden dat beschadigd is, is de grote witte ring (wartelmoer?). Die had een scheur (met gele stippels aangegeven op foto) maar met wat seconde lijm lijkt het ok. (Ik besef me dat dat niet de manier is, maar de bouwmarkt was al dicht en het leek me de moeite waard om te proberen.)

Wat kan de oorzaak zijn dat er zo'n druk opbouwt in de waterslang? Ik kan me niet herinneren dat dat ook gebeurde vóór dat ik alles uit elkaar had gehaald :oops:
En ik weet nu ook niet of het schoonmaken heeft geholpen tegen de originele drup :(

Iemand ideeën?
Alvast bedankt :)





 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Nieuwe slang erop zetten, die lekt als de vlotter gesloten wordt omdat dan de druk pas op z'n hoogst is.

Persing van de slang slecht of alleen de ring in de koppeling die lekt, dat kan ik van hieruit niet zien.

Vr Gr en succes ermee.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu