Volgorde plaatsing keuken en stucwerk

JERO79

  • #1
We krijgen 1 juli de sleutel van onze nieuwe woning en gaan dan o.a. een nieuwe keuken laten plaatsen.



De keuken op afbeelding 1 wordt verwijderd evenals het kleine muurtje naast het aanrecht, goed zichtbaar op afbeelding 2. Op afbeelding 3 is de nieuw te plaatsen keuken zichtbaar met een letter bij de verschillende muren. Muren A en bovenkant B moeten sausklaar glad worden gestucd, evenals de beschadiging die zal ontstaan door het verwijderen van de muur bij plafond C en hoek D.

We willen ook de overige muren in huis laten stucen, maar dat kan pas nadat alle aanpassingen daaraan gereed zijn, enige weken na plaatsing van de keuken.

Het liefste laat ik alles in 1 keer stucen, maar ik begreep dat het beter is dat de keuken al voor plaatsing gestuct wordt, i.v.m. recht plaatsen keukeneiland en omdat de stukadoor anders tegen de keukenkasten aan moet stucen waardoor overgang muur->kast niet mooi wordt.

Maar ik lees hier en daar ook dat ik daar waar de kasten tegen de muur komen beter zelf grof kan afsmeren met roodband voor plaatsing van de keuken, en dat de stukadoor dat vervolgens netjes kan afwerken, zonder dat er kitwerk nodig is e.d.

Wat is nu de beste aanpak voor deze situatie?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik heb de foto's via klusidee in het topic gezet, wilt u dat de volgende keer zelf doen ?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Eerst stuken, en dan pas de keuken plaatsen.
Bij het drogen van het stukwerk, komt heel veel vocht vrij en heb je kans dat het hout van de keuken krom trekt.
Vooral de deurtjes.
 

JERO79

  • #4
De foto's vallen nu wel erg klein uit, de letters bij de muren zijn niet meer zichtbaar.

In dit relevante topic zijn de laatste 3 reacties overtuigd voorstander van eerst keuken plaatsen en dan stucen. Zijn er behalve de zorg van Peter t.a.v. vocht (deurtjes eruit laten tijdens drogen) en risico op vies worden keuken (dus goed afplakken) nog andere redenen om dit niet te doen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wat dacht u van de gips rommel op uw nieuwe keuken ?
 

Tiho

  • #6
Dat valt onder het afplakken jan. En zoveel stucwerk komt er ook niet bij kijken als de kastjes hangen.
 

Poster

  • #7
Hallo

Het stucen tegen de kasten aan heeft het nadeel dat u in de hoeken van deze krimpscheuren krijgt, en alsnog moet kitten.


Grt.
 

Tiho

  • #8
Van deze ? Als jij je huis laat stucen moet de stucadoor bij al het hout wegblijven ? Als er een kleine krimpscheur komt die eerder komt als je zelf een dun laagje vulmiddel gebruikt ipv gewoon stucen doet. Kun je er altijd nog kit voor gebruiken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
JERO79 schreef:
In dit relevante topic zijn de laatste 3 reacties overtuigd voorstander van eerst keuken plaatsen en dan stucen. Zijn er behalve de zorg van Peter t.a.v. vocht (deurtjes eruit laten tijdens drogen) en risico op vies worden keuken (dus goed afplakken) nog andere redenen om dit niet te doen?
Dat topic ging niet over stuken, maar spack spuitwerk, en dat is heel iets anders.
Normaal is het zo, dat als het stukwerk nog vochtig is, de keuken monteur de keuken niet zal plaatsen.
Dit i.v.m. garantie.
Het uitzetten heeft niet alleen met de deurtjes te maken, maar met alle onderdelen.
Maar de deurtjes zijn hier het gevoeligst voor, omdat die meestal van mdf zijn, en de rest spaanderplaat.

Dus ik hoop dat u straks ook zo eerlijk zult zijn, dat als er iets krom trekt, u ook aangeeft dat er nadien gestukt is in de woning, en dat de oorzaak van het uitzetten of kromtrekken van de keuken onderdelen is, en zo de keuken leverancier geen schuld treft.
Vaak maakt een keuken monteur ook fotos, van het geheel, zodat eventuele garantie aanspraken nadien hierop afgewezen worden.
Dit zeker bij 1 van de grootste keuken en sanitair leverancier in Nederland uit Waalwijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu