Binnenwerk toilet vervangen of het gehele reservoir

Mx7733

  • #1
Goedemorgen,

Al enige tijd kamp ik met een defect binnenwerk van mijn Sanitana duoblok toilet.

Doortrekken ging wel, alleen niet met de standaard trekknop. De deksel moet ervan af en dan trek je aan het mechanisme.

Niet heel handig en inmiddels heeft er ook iemand te hard getrokken en is er een stukje afgebroken waardoor het toilet standaard een beetje doorloopt...

Aan de linkerkant wordt de buis niet meer op zijn plek gehouden.

Op Google kom ik binnenwerken tegen, maar ik kan niet vinden waar ik op moet letten qua maatvoering, lengte en spoelmechanisme. Uiteindelijk wil ik wel de deksel er weer eens op doen.

Kan iemand mij vertellen waar ik op moet letten of waar ik informatie kan vinden? En als het niet gemaakt kan worden kan ik dan een nieuwe stortbak erop zetten of moet ik het hele toilet vervangen?

Alvast bedankt!

Mvg
Marnix
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ik zou gaan zoeken als je weet welke type Sanitana duoblok het is en dan een nieuw binnenwerk er in te plaatsen.

Vaak zijn die duoblokken heel goedkoop daarom is het vaak dat met gehele duoblok gaat vervangen of er zijn geen onderdelen meer voor te krijgen.
 

S@ndr

  • #3
Hallo Marnix,

Ik zag toevallig dit oude topic voorbij komen. Is het uiteindelijk duidelijk geworden wat voor type het is? Ik heb namelijk hetzelfde toilet en ik ben opzoek naar de deksel van het duoblok.

mvg,
Sander
 

Kristel

  • #4
Korte vraag, misschien weet iemand dit? De stortbak van ons duo blok wc, merk sanitana, heeft een scheur en daar komt water uit. Is bekend of er een groothandel is die sanitana wc blokken verkoopt/heeft? Via internet moeilijk te vinden nl. Wc is ook al behoorlijk oud. In blok staat MNCT1. Of kan er ook ander merk stortbak op?
Veel dank!
 

petersav

  • #5
Hallo Kristel,
Ik zie hier een oud bericht staan. Ik heb het zelfde probleem van een gescheurde sanitana stortbak. Ben ook op zoek naar een vervanger, maar kan er geen vinden. Heb jij een adres? Groet, Sjaak.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Anders stuur hier even een foto en de vraag eventueel meet de deksel op zodat hun een idee hebben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu