Rubber (leertje) vervangen van Grohe Douchekraan

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #1
Hallo specialisten,

Mijn inloopdouche is voorzien van 2 inbouwkranen en een thermostaat van het merk Grohe. Voor de duidelijkheid: het zijn geen keramische kranen maar klassieke exemplaren met rubberen afdichtringen.
Ik wil van een kraan het afdichtrubbertje vervangen, maar kom niet verder dan demonteren van de doppen. Er zitten kunststof verlengstukken op en ik weet niet hoe ik die eraf krijg. Kent iemand dit systeem?





 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #2
De buitenste witte moet je los draaien en de binnenste kan je gewoon los trekken. Om het bovendeel los te draaien zal je waarschijnlijk wel een passende pijpsleutel nodig hebben.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #3
Bedankt Wilibald. Als de druk weer van de waterleiding af kan (nu even niet, wasmachine en vaatwasser draaien) zal ik het proberen. Ik denkt dat ik eerst nog wat kimpasta moet weghalen voordat ik de buitenste buis kan uitdraaien.
Ik meld me weer als ik meer weet.

Groet, Hein
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het is prima gelukt. Ik heb wel eerst wat ruimte moeten maken door wat uitgeharde kim pasta weg te steken, maar daarna kon ik de buitenste buis eraf draaien. Daarna was het standaard werk.

Bedankt en groet, Hein
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #5
:prima:
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #6
Nog even een P.S.: het binnenste kunststof verlengstuk kon gewoon blijven zitten. Dat paste gemakkelijk binnen de pijpsleutel.

Groet, Hein
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu