Extra stopcontact aanleggen naast bed.

Buchie555

  • #1
Ik wil binnenkort een extra stopcontact aanleggen naast het bed, en vanuit die nog een aan de andere kant van de slaapkamer( +- 4m verderop)

Nu wil ik vanuit een bestaand stopcontact(opbouw) extra draden trekken tot waar de andere stopcontacten moet komen, ook dat wordt weer opbouw.

Kan ik dit doen dmv een geaard verlengsnoer te gebruiken, welke weggewerkt wordt in een kabelgoot of moet ik de 'hardere' installatie draden gebruiken?

Groeten Anne
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Bij de cursus NEN 1010 (jaaaren geleden) is mij geleerd dat snoer is bedoelt om iets aan te sluiten wat kan bewegen of verplaatst kan worden.
De leraar riep elke keer "sluit je iets aan met een stekker dan is het snoer, draai je iets onder een schroef of steek je het ergens in dan is het massief"
Dus zou je een verlengsnoer onder je bed gooien dan kan dat.
Echter schroef je iets vast aan de wand (wat met een stopcontact vrijwel zeker zal gebeuren) dan zou je ook vaste/massieve kabel moeten gaan gebruiken.

Het kan ondertussen zijn aangepast maar ik hou dit altijd aan onder het mom van "het zal toen wel niet voor niets zijn bedacht"
Maar vaak is een snoer ook maar 0,75mm dik of zelfs nog dunner terwijl vast draad meestal 2,5mm dik is waardoor de kans op warm worden een heel stuk kleiner is.

suc6

Gerrit
 

Buchie555

  • #3
Ok bedankt voor je reactie.
Dan ga ik het aanleggen dmv installatie draad!

Groeten
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Voor de zekerheid maar even:

Dat installatiedraad moet dan wel in de juiste elektrapijpen gelegd worden, of in daartoe geschikte kabelgoot (K25).
 
  • Like
Waarderingen: Theeleutje

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu