Dimmer krijg ik niet aangesloten

Timoklust

  • #1
Beste klussers,

Ik wil voor het eerst een dimmer plaatsen, maar krijg hem maar niet goed aangesloten. Daarom vraag ik me af heb ik wel een goede dimmer?

Vooral omdat in de lamp die ik gebruik 3 gloeilampen horen. Voor de dimmer zat er overigens een simpele aan/uit knop.

Wat heb ik gedaan/ gecheckt:
- Ik weet dat de lampen dimbaar zijn
- ik weet dat de lampen en elektriciteit werkt (deden ze bij aan/uit knop namelijk) en heb net nog gecheckt of er elektriciteit loopt.
- Ik dacht dat de 3 lampen die ik had (van 60 watt, 220 -240 volt) bij de dimmer zou passen, omdat de dimmer tot max 320 watt aan kan. Echter twijfel ik nu, omdat ik hem maar niet goed aangesloten krijg

Spullen die ik gebruik:

Dimmer.

Lampen (heb ik er dus 3 van)


Alvast bedankt!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Kan eigenlijk niet fout gaan,

bruin en zwart kunnen niet fout op de dimmer, zelfs omgedraaid werkt die dimmer nog, dimmer stuk?
 

Timoklust

  • #3
Dat weet ik dus niet, kan dat alleen echt checken door aan te sluiten toch? Maar verder zou de dimmer het dus wel moeten doen met de lampen die ik heb?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Als je lampen branden met de schakelaar, horen ze het ook te doen met de dimmer.
 

Timoklust

  • #5
Dat is toch niet altijd zo, want dan zou ht type of soort dimmer toch niet meer uitmaken? En soms kan de dimmer de lampen toch juist niet aan of past het type lamp niet bij de dimmer?

Zoals je merkt ben ik nog lerende op dit gebied :cool: , dankjewel voor je hulp.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Ja er zijn meer dingen die roet in het eten kunnen gooien maar dit is gewoon een normale gloeilamp en een standaard dimmer in een standaard opstelling.

Als met de schakelaar de lampen branden doen ze dat ook met de dimmer.

Ik kijk alleen naar uw situatie en niet naar wat er mogelijk nog mis zou kunnen gaan als je een andere lamp gebruikt, ander type dimmer enz.
 

Timoklust

  • #7
Ok top, dan ga ik het nog eens proberen en anders toch de dimmer omwisselen. Bedankt voor je hulp.
 

Timoklust

  • #8
Ik heb een andere dimmer gekocht, ander type ook (omdat ik een indrukbare dimmer wilde hebben). Dimmer en schakelaar werken, alleen bromt de dimmer (en lijkt de lamp snel warm te worden), heb jij een idee waardoor dit komt?

Ik las dat het verschillende redenen kan hebben, oa. vanwege transformator. Ik heb er geen losse transformator tussen gezet, kan dit het probleem zijn? Verder lopen er meerdere kabels door de muur waar ik de dimmer wil aansluiten, zou ik daar misschien iets mee moeten doen (ik heb nu alleen de bruine en zwarte gebruikt, de blauwe dus niet, maar deze werd al niet gebruikt door eerdere schakelaar)? Is er verder risico op andere problemen als ik het zo houd? Ik heb foto van situatie en de nieuwe dimmer toegevoegd, dankjewel!


 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu