Kraantjes onder wastafel blijven lekken

TimonS

  • #1
Hallo,

Ik ben eindelijk toegekomen aan het afmonteren van mijn verbouwde badkamer. Het leuke gedeelte dus, althans, dat dacht ik...

Ben van drie uur vanmiddag tot zeven uur vanavond bezig geweest om de kraantjes onder mijn wastafel lekvrij te monteren. Het lukt me gewoonweg niet.

De aansluiting in de muur is een 1/2" schroefdraad. Hij zit zo'n 2cm in de muur verzonken waardoor ik een verlengstukje nodig heb. Vanaf dat verlengstukje zet ik er een kraantje op waarop de gevlochten leidingen van de kraan komen.

Zowel de aansluiting van het verlengstuk op de muurleiding als het kraantje op het verlengstuk krijg ik niet waterdicht. Ik gebruik teflontape. Ik heb een aantal geprobeerd van 3, 5, 10, 15 en 20 wikkelingen. Uiteraard in de goede richting en strak gewikkeld. Echter het blijft matig tot zwaar druppelen.

Ik las iets over hennep? Is dat een oplossing voor mijn probleem? Ik vind dat er erg veel speling op het schroefdraad zit overigens. Zelfs met 20 wikkelingen teflon draai ik de kraantjes er redelijk soepel op...

Help, ik word gek, ik wil douchen.. :(
 

Robbie's

  • #2
Goede ervaring met hennep en fitterskit maar ik gebruik dit niet voor waterleidingen. Wellicht wel mogelijk zolang het geen drinkwaterleiding betreft.

Wellicht dat het gebruik van Loctite 55 draad de beste oplossing is. Ik lees daar positieve berichten over en ook te koop bij de DHZ zaak. De sanitairspecialisten kunnen je het beste advies geven.

Mvg,
Rob
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Heb je de schroefdraad van de kraantjes en de verlengstukjes wel een beetje ruw gemaakt.
Zoniet dan glijd de tape over de schroefdraad heen.
Ook als je een stukje terug draaid, gaat het lekken met de tape.

Dat heb je niet met hennep, of de 55 draad.
 

Robbie's

  • #4
Het opruwen werkt inderdaad erg goed. Ik gebruik een ijzerzaagje om het schroefdraad beetje op te ruwen en ook bij gebruik van hennep werkt dit erg prettig.
 

TimonS

  • #5
Opruwen van het schroefdraad heb ik niet gedaan, echter had ik niet het idee dat het tape meedraaide bij het indraaien van het kraantje/verlengstukje. Bij het er weer uitdraaien zat de tape namelijk nog prima op zn plek.

Ik heb zelf het gevoel dat er gewoonweg erg veel speling op het schroefdraad zit en dat de tape dit niet voldoende opvult.

Morgen ga ik maar eens beginnen met die loctite 55 draad, hopelijk werkt dat wel.

Nooit gedacht dat dit zoveel moeite zou kosten...
 

TimonS

  • #6
Zo!

Kon het niet laten, vandaag toch maar weer mee bezig geweest. Heb hennep en fitterskit gehaald en gelijk alles gemonteerd.

In totaal moest ik 8 verbindingen maken, alle 8 in één keer goed. Voor mij dus voortaan alleen nog maar hennep!

Dank voor de hulp, ik ben een blij man :)
 

Pimmie

  • #7
Hier nog een hennep-liefhebber! :mrgreen: Fijn dat alles is goedgekomen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu