Koude tocht/wind

Saroma

  • #1
Een aantal berichten al gelezen met dit onderwerp: een koude tocht/wind langs de muren van onze huiskamer. Voornamelijk langs de muur waar de buren hun garage en bijkeuken hebben.
Ons huis is een rijtjeshuis, een van 12 op een rij. Met grote spouwmuren ertussen van 10 tot 30 cm uitlopend.
Het probleem is dat wij allemaal een koude tocht voelen langs die ene muur naar de voorkant van het huis., Zelfs met kaarsjes rond gelopen om uit te vinden waar die tocht vandaan komt.
IK heb al divers mensen binnen gehad, men zegt dat het kan komen doordat aan de kopse kanten van onze kamer (9x3,50) de convectorputten staan (sommigen hebben een verwarming daar staan) die zorgen voor in het midden van de kamer een naar beneden vallen van de warmte en daardoor een koude tocht vormen naar de muren toe. Als je bij ons op de bank zit voel je gewoon koud aan, zoals iemand al schreef trui en broek voelen koud aan, zelfs als de meter (in het midden van de kamer aan de adere kant van die koude muur, op 22/23 staat!
Heeft iemand al eens een oplossing hiervoor gekregen? Wij hebben ook een van de convectorputten al een betere/hogere verwarming laten plaatsen. Maar het blijft onbehaaglijk.
 

Saroma

  • #2
Peter heb jij al een oplossing gevonden, want wij hebben hetzelfde probleem. Geen open trap zelfs, maar een enorme koude wind langs de muur t/o de meter. Al onze buren voelen dit....
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
Wat is de temperatuur boven op de verdieping? en staat de radiator in de gang aan.

Als dit namelijk kouder is als de beneden verdieping stijgt de warmte van beneden naar boven en word de koude lucht van boven naar beneden geduwd.

John
 

Saroma

  • #4
Oze bovenverdieping(en) staam meestal uit, maar als de gang en de bovenverdiepingen aan staan, omdat ik het koud heb, staat ie op 18 graden, volgens de bouwtekeningen van dit bijna 20 jaar geleden opgeleverde huis
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Afgesplitst van dit topic en de twee dezelfde vragen weer samengevoegd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu