Instellen huiscentrale

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb de volgende situatie waar ik graag een oplossing voor zou willen.

Wij hebben thuis een KPN ISDN centrale met 2 telefoonnummers: één voor ons zelf en de andere voor mijn moeder die naast ons woont.

Wanneer één van de nummers gebeld wordt gaan in beide huizen de telefoons over. Vroeger hadden de beltonen een ander ritme en hoorde we daaraan welk nummer er gebeld werd. Bij ons thuis horen we nu geen verschil meer sinds we zijn overgeschakeld naar een draadloze telefoon met meerdere headsets.

Alleen mijn moeder hoort thuis nog het verschil. En de praktijk is dus nu dat we de telefoon pas na een x aantal keer overgaan opnemen. Is het voor die tijd stil, dan gaan we er van uit dat mijn moeder al heeft opgenomen omdat zij hoorde dat het voor haar was.

Als mijn moeder uitgaand belt, ziet de ontvanger ons telefoonnummer. Belt mijn moeder naar ons (niet intern maar via het 10-cijferige nummer) dan krijgt ze een ingesprektoon.

Graag zou ik willen weten wat hier aan veranderd kan worden. Ik wil dat wanneer nummer A wordt gebeld ook alleen de telefoons van huis A overgaan en bij B idem dito.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan dat in de centrale instellen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu