Plafonniere plaatsen

Roewi

  • #1
Wellicht een simpele vraag, maar toch. door het hele huis moeten plafonnieres worden geplaatst. bij alle dozen zit een haakje. dit is m.i. meer bedoeld voor een hanglamp om deze op te hangen. zijn er ook voor plafonnieres haken beschikbaar om hem aan op te hangen zonder gaten te hoeven boren? ter info zijn betonnen plafonds.

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je gebruikt daarvoor de schroefdraad in de plafonddoos/centraaldoos, daar passen M4 boutjes in. Dus op de plaats van de boutjes van het dekseltje. Vaak moet je daarvoor iets langere M4 boutjes gebruiken. Koop gewoon wat boutjes van verschillende lengte, dan zit je altijd goed, zo duur is dat spul niet. Gebruik geen gewone schroeven want dan verpest je de schroefdraad.

Bij sommige plafonniers zitten de gaatjes voor de schroeven precies op de juiste plaats, bij andere niet. Afhankelijk van het land waar(voor) ze gemaakt zijn. Dan moet je één of twee gaatjes 4 mm (of 4,5 mm, geeft wat speling) in de onderplaat van de plafonnier boren. De onderlinge afstand kun je bepalen mbv. het dekseltje.

Voor zover ik weet hoor je officieel dat dekseltje mee te monteren, dus onder de plafonnier. Dat is wel een heel gepriegel om dat voor elkaar te krijgen. Ik weet ook niet zeker of dat inderdaad (nog) verplicht is. Als je het dekseltje ertussen gebruikt, dan sloop je eerst het haakje eruit. :wink:
 

Roewi

  • #3
Kijk daarom ben ik zo blij met de forum! altijd snelle en goede reacties. Dank je wel voor het heldere antwoord, hier kan ik zeer zeker wat mee. Dank je wel! :D :D :D
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Ik heb ook wel plafonieres gezien die zich aan de haak omhoog kunnen klemmen tegen het plafond. Dit waren vaak wel wat oudere plafonieres.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu