Gibo blokken met isolatie

Flyingstevie

  • #1
Beste vakmensen,

Op dit moment wordt ons nieuwbouwhuis gebouwd, en over enkele weken gaat men aan het binnenwerk beginnen. Het huis is zo ingedeeld dat het toilet in de gang aan de woonkamer grenst. Nu ben ik bang dat de standaard binnenwanden van 7cm dik niet heel geluid isolerend zijn. M.a.w. zit je op het toilet, dan kan iedereen in de woonkamer meegenieten. En bij het doortrekken wellicht het idee dat er een stortvloed aan water de woonkamer binnen komt. Bestaan er gibo-/ytongblokken die extra isolatie geven m.b.t. geluid? Of wordt het dan eerder twee wanden plaatsen met isolatie ertussen?

Alvast bedankt!

Groeten,
Steven
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
In het bouwbesluit zijn er zelfs eisen voor ;)

Ik zou nooit zo'n dunne en lichte wand gebruiken, maar bak- of kalkzandsteen van 100mm.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Niet dragende binnenwanden van baksteen, kalkzandsteen of poriso kom ik de laatste jaren alleen in de particuliere woningbouw tegen. De gibo wandjes zijn er ook in een zware uitvoering die beter geluidswerend is.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Je antwoord geeft het al aan Rola. De bewoners die de keus zelf (kunnen) maken kiezen voor een zwaarder materiaal. Als je het aan de aannemer of ontwikkelaar overlaat weten we het wel. Die hoeven er niet in te wonen :wink:

Ik weet trouwens niet wat de geluidsisolatie is van poriso in vergelijking tot de andere. M'n gevoel zegt een stuk minder.
 

Flyingstevie

  • #5
IJkenhout schreef:
In het bouwbesluit zijn er zelfs eisen voor ;)
Bedankt voor de antwoorden, dan ga ik daar even naar op zoek!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu