Plaatsen bad in bestaande badkamer zonder bad

Doubutsu

  • #1
Hallo allemaal,

Sinds een paar maanden zijn mijn vriend en ik de trotse eigenaren van ons eigen huis. We wonen er nu een paar maanden en hebben een paar dingen die we graag zouden willen aanpassen in ons huis. Een van deze dingen is het plaatsen van een bad in onze badkamer. Nu zijn we allebei niet erg handig en hebben we totaal geen verstand van klussen. Het gevolg is dus dat we geen idee hebben of dit een klus is die in onze badkamer zo gedaan is of juist heel veel werk gaat worden.

Daarom mijn vraag; Zal iemand me kunnen vertellen of het mogelijk is om in onderstaande badkamer een bad aan te leggen en wat hiervoor allemaal (ongeveer) gedaan moet worden? We vinden het niet erg om hiervoor eventueel een profesionele klusser in te schakelen.



Het idee is dat het bad onder het raam komt te staan en dat de douch blijft bestaan.





De bovenste twee foto's zijn van de wastafel en van de douche. Dat zijn de twee punten waar nu (warm) water de badkamer berijkt. Geen idee, maar aangezien een bad ook (warm) water nodig heeft, leek het me misschien handig.

Alvast super bedankt voor eventuele reacties!!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een aantal dingen zijn belangrijk:

-De afvoer is belangrijk ivm de hoogte. Onder het raam wil je het bad zo laag mogelijk houden. Dus moet ook de afvoer zo laag mogelijk geplaatst worden. De aanvoer pas je hierop aan.

- Zijn er tekeningen van het huis beschikbaar? Daarop kun je zien hoe oa. de afvoer loopt. Wellicht zit er al een afvoerleiding in de vloer die je op kunt zoeken en waar een aftakking tbv een badafvoer op te maken is.

- Is er ruimte achter het knieschot onder het raam? Gezien de hoogte van het dakraam is dit wel het geval... Want dan kun je daarlangs je aanvoer leggen, en ook de kraan op monteren.

- Ga je de wand en vloertegels vervangen? Want dan kun je eea veel netter afwerken.
 

Doubutsu

  • #3
Walker bedankt voor uw reactie :)

-Helaas heb ik geen bouwtekeningen waarop ik de afvoer kan zien (ik heb alleen de oude bouwtekeningen uit 1928 en daar staat onze badkamer niet eens op XD). Dus helaas.
Enig idee of er naast de gemeente nog een plaats is waar ik zal kunnen zoeken naar bouwtekeningen? Zoeken via google leverde me niets op...

-Ik denk wel dat er ruimte is achter dat knieschot.

-Ik was niet vanplan om iets anders te doen dan een bad te plaatsen aangezien de badkamer verder nog prima is. Wel moet ik eerlijk toegeven me totaal niet te ergeren als er een leiding (dan moet het niet te gottig worden natuurlijk) in het zicht loopt.

Stel dat ik er niet achter ga komen of er al een afvoerleiding ligt en waar die dan is, kan er dan nog steeds een bad komen? Enig idee hoe?

Bijvoorbaard super bedankt voor eventuele reacties!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu