Gorgelend geluid en stank badkamer

Martijnvdeijnde

  • #21
Ondertussen heb ik de keerklep geplaatst, dus de afvoer van de wasmachine heeft een vrije doorgang en de keuken zit een keerklep tussen.

Nu bij een grote was weer gegorgel in de keuken.

Ik snap er geen hol meer van. Hij kan beluchten, dus onderdruk die de keerklep opentrekt kan niet.
Hij kan ontluchten, al bij de wasmachine gezien de slang niet totaal in de pijp zit en bij de H.W.A.
En de keerklep van 65 euri werkt dus niet...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #22
Kun je wat foto`s maken van de leidingen onder de vloer.

Wat ik ook vreemd vind dat er een 90 graden t-stuk zit in liggende leiding waar de wc van boven op uit komt.

Bij door trekken wc spoelt het beide kanten op in liggende leiding. beter een 45 graden t-stuk nemen zodat het goed weg spoelt.
 

Martijnvdeijnde

  • #23
Eigenlijk had ik ondertussen een nieuw topic moeten aanmaken. Er is nu nog 1 probleem en dat is het gorgellen door de overdruk.
Ik zal morgen foto's maken. Alvast de situatie: de wasmachine en keuken zitten als het ware los van de rest. De wasmachine en keuken komen op een horizontaal 75mm uit die op een h.w.a. komt en aftakt naar de rest (110mm) van het huis en uiteraard op het stadsriool.

De wasmachine ontlucht op de keuken inplaats van de h.w.a. . Ookal zit er nu een keerklep bij het y stuk van de keuken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Gorgelen is een teken dat er onderdruk in de leiding zit.
Is de beluchter in de schuur al geplaatst ?
 

Martijnvdeijnde

  • #25
Zowel de wasmachine afvoer als de keuken hebben een beluchter. De schuur heb ik nog niet geplaatst, simpelweg omdat de afvoer eerst langs de h.w.a. komt, wat als open pijp ontlucht en belucht.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #26
Als er een sifon onderaan de hwa zit zou ik in de schuur toch een beluchter plaatsen.
 

Martijnvdeijnde

  • #27
Kruip morgen weer onder de vloer voor foto's en kink meteen naar de sifon
 

Martijnvdeijnde

  • #28
De wasmachine afvoer, boven de grond. De flexibele buizen zitten niet te diep in de pijpen.


De wasmachine afvoer onder de grond. Hij zweeft in zijn hanger omdat ik hem boven de grond wat omhoog heb moeten trekken voor het plaatsen van de nieuwe sifon. Hij loopt hierdoor wat sneller af. Er zit verderop onder de vloer geen knik de andere kant op, dat heb ik gecheckt.


Hier komt de wasmachine via een Y stuk de keuken tegen. Hier heb ik dus de keerklep tussen gezet zoals te zien op de foto.


En hier gaat de keukenafvoer omhoog (50mm) en in de keuken de situatie. Overigens vertakt net onder het keuken kastje de afvoer nog, omdat daar de afvoer horizontaal naar de vaatwasser gaat. Dit zit te goed ingebouwd, dus geen foto. Bij de vaatwasser zit een sifon en een pijp omhoog waar de flexibele slang in hangt. Daar hoor ik overigens niets gorgelen.



Onder de vloer de rest van de situatie, t/m de H.W.A. Deze aftakking gaat na de muur direct met een boog de H.W.A. in, hier zit dus geen sifon op.


De hoek om gaat er weer een aftakking naar de schuur afvoer (50mm en 40mm) en de aansluiting op het stad riool. Overigens zit hier eerst nog een H.W.A. op recht naar boven achter de muur.


En zo zijn we bijna een rondje, hier de rest van de afvoer die het huis in gaan. Aan dit gedeelte gaat volgens mij alles goed, want het stroomt goed door.



Om af te sluiten, als de wasmachine afpompt hoor ik het alleen gorgelen in de keuken en niet bij de vaatwasser. Trek ik daar snel de beluchter los dan voel ik ook echt een druk golf. Nu de keerklep er tussen zit is het er nog steeds, maar minder vaak (wasmachine spoelt natuurlijk vaker tijdens een beurt, en alleen de grote afpomping cycli zorgen voor het gorgelen lijkt wel).
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #29
Dit zit verkeerd om de 110x75 verloop zoals ik al eerder aan gaf



de beluchting werkt dan niet
 

Martijnvdeijnde

  • #30
Je doelt hier op de laatste foto? Dat is zoals je in de tekst kan lezen het laatste eindpunt van het geheel en is 2 h.w.a. ont/beluchting punten (en vele meters) verder dan waar het probleem zich afspeelt, namelijk in de keuken. Dat neemt niet weg dat dit inderdaad verkeerd om is aangesloten door de vorige eigenaar, ik heb het op mijn onderhoudslijst gezet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #31

Martijnvdeijnde

  • #32
Leuk en zeker leerzaam. Echter kan ik dit niet plaatsen voor mijn probleem. Onderdruk wordt opgeheven door de beluchters. Overdruk wordt opgeheven door de terugslagklep, ook al dit dus blijkbaar niet goed werkt. Alles ligt op afschot en de h.w.a.'s zijn niet verstopt.
Er is 1 noemenswaardige verkeerde aansluiting, maar die zit meters verder en ook verschillende horizontale knooppunten verder.

?? Ik heb een voor gevoel dat als ik een loodgieter laat komen hij ook uren zoet is.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #33
Of je moet de leiding die naar achteren loopt waar wasmachine en keuken op zit wat ik zo kan zien 50mm is verzwaren naar 75mm

of de HWA afkoppellen en buiten om leggen
 

Martijnvdeijnde

  • #34
Is reeds 75mm. De keuken verloopt bij de splitsing van 50 naar 75 en de wasmachine doet dit op foto 1.
Ik heb nog 1 idee, namelijk dat de eerste h.w.a. ,achter de muur, toch wat lager ligt als het koppel punt, waardoor een afsluiting ontstaat op het moment dat er druk door het riool gaat.
Morgen dieper onder de vloer dan maar.
 

Alex1200

  • #35
Als de bronbestrijding niet kan , dan maar gevolgbestrijding:

En volledig "out of de box denkend";
- wellicht helpt het als je de syphon verlengt.
Dus niet 10 cm waterslot maar bv 40 cm waterslot.

de drukverschillen moeten dan groter zijn wil het waterslot doorslaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu