Lekkage douchebak/tegels

R.hurbungs

  • #1
Hallo,

Al een geruime tijd hebben wij thuis problemen met een lekkage in de woonkamer... Deze lekkage komt door de badkamer die boven onze woonkamer zit en natuurlijk precies is waar de douchebak is geplaatst.

Jaren geleden hebben we onze badkamer gerenoveerd en is hier door iemand alles redelijk netjes gedaan op een paar dingen na (helaas was ik te jong om een mening te uiten). Onze douchebak is geplaatst en sindsdien hebben wij alleen maar last van lekkage.

Ik ben van mening dat er nu dus meer dan één probleem is waardoor deze lekkage ontstaan is dit zijn namelijk:

De kit randenlaten los dit zijn dus de kitranden van douchebak op tegel. De maatregel die mijn vader destijds heeft genomen is om een rubberachtige strip te plaatsen (lelijk) en hierbij nogmaals te kitten dit heeft een tijdje gewerkt maar het is vervolgens weer gaan lekken.

Doordat er gaten/scheuren zijn tussen de kitranden lekt er dus water en is er waarschijnlijk ook condensophoping onder de douchebak.

Hoe deze douchebak is geplaats ben ik zelf niet super blij mee dit voornamelijk omdat de persoon onder de douchebak geen kimband of dergelijke heeft gebruikt om het echt water dicht te krijgen.

Nu is mij vraag natuurlijk hoe kan ik het beste de douchebak/tegels zodanig kitten/afdichten dat het waterdicht is en is er ook een mogelijkheid om onder de douchebak iets te doen tegen de lekkage iets van een waterdichte schuim of iets dergelijk? Foto's zullen snel volgen!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Onder een douchebak, is het bijna nooit waterdicht.
Het is namelijk de bedoeling, dat daar geen water komt maar in de douchebak.

Lekkage via de kitvoegen, komt omdat de bak teveel kan bewegen.
Zo breekt of scheurt de kit los, en loopt het water langs de bak naar onder.

De bak hoort op latten tegen de muur te rusten, en op pootjes te staan.
Want als je in de bak gaat staan, mag die niet bewegen.

Het beste is om de bak er uit te halen, en helemaal opnieuw vast te zetten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu