Lampen badkamer knipperen en wasmachine gaat uit en weer aan

KlusKastje

  • #1
Gisteren begonnen mijn badkamerlampen te knipperen toen ik mijn wasmachine aanzette. Deze staat in de badkamer. Zaterdagavond nog was gedraaid zonder problemen voor zover ik weet.
Ik dacht eerst dat ik 't me verbeeldde, dus lampen uit en weer aan. Lijkt er op dat dat steeds gebeurt als de trommel moet gaan draaien. Lampjes van de wasmachine gingen ook ineens uit en meteen weer aan. Aangezien ik 't niet vertrouwde, heb ik de machine uitgezet. Programma was net 8 minuten begonnen, dus water er in. Optie leegpompen gekozen. Wegpompen lukt, maar ook hier geknipper zodra de trommel in beweging komt. Natte was eruit gehaald. Trommel gecheckt, kan ronddraaien.

Heeft iemand een oplossing?

Ik heb een AEG Electrolux Lavamat 64641
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik denk eerder aan een probleem in de elektrische installatie.
Zit de wasmachine niet op een eigen groep?
Zo nee, zitten de lampen op de zelfde groep?
Zo ja, dan is er grote kans dat er in een lasdoos een slechte verbinding is.
 

KlusKastje

  • #3
Wasmachine gebruik ik met verlengsnoer op stopcontact in de gang. Aansluiting met zo'n touwtje zat te hoog. Lampen en wasmachine zitten dus niet op zelfde groep. Vanmiddag al t water er uit laten lopen en filter schoongemaakt. Daarna spoelprogramma aangezet, zonder was er in. Eigenlijk om te checken wanneer problemen beginnen, maar hele programma draaide. Ik snap er niets van, maar ben er wel blij mee.

Ik wil nu normaal programma met was proberen. Moet ik dan eerst weer 2liter water via t wasmiddelbakje gieten om de spaarklep te activeren?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
De aansluiting via een verlengsnoer is levensgevaarlijk!!!!!!
Hierdoor zet je de wasmachine juist op dezelfde groep als de verlichting, je lasdoppen zijn aan het verbranden in het plafond.

Een wasmachine in de badkamer moet op die trekschakelaar.Is het snoer te kort, dan zet je een langer snoer aan de wasmachine, klooien met verlengsnoeren in badkamers is levensgevaarlijk!!!!!!

Zou mij ook niet verbazen als de aansluiting in de gang geen randaarde heeft, dan zal de wasmachine tijdens draaien onder een kleine spanning komen te staan. Raak je wasmachine en kraan gelijktijdig aan dan krijg je een schok, heeft de wasmachine een echt defect vertel je dat niet meer na.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Uit wat je schrijft over wel of niet op de zelfde groep kan ik opmaken dat je weinig kijk op elektra hebt.

Gezien de waarschuwing hier boven denk ik dat het goed is als je er een deskundige bijhaalt die het snoer verlengt en je elektrische installatie controleert.
 

KlusKastje

  • #6
Bedankt voor jullie advies! Ik laat er iemand mee aan de slag gaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu