Druk serieschakelaar

Wouwtert

  • #1
Beste mensen,

Ik ben een lamp aan het maken van een ijkvat. Iets wat ik me in mijn hoofd gehaald heb en aan begonnen ben. Ik heb een druk- serieschakelaar gekocht, om met één schakelaar twee verschillende lichtbronnen te kunnen bedienen. Dit ding;

schakelaar

En nu denk ik; had ik vroeger maar beter opgelet bij techniek, want hoe sluit ik dat ding aan? Ik ben inmiddels zo ver;

Blauwe draden zijn aangesloten op de buitenzijde van beide fittingen, en heb ik dmv een kroonsteen met elkaar verbonden. Bruine draden zijn aangesloten op de binnenzijde van beide fittingen, en lopen allebei naar één punt van de drukschakelaar. Klopt dit zover?

Nu zit ik nog met de kabel die vanuit de schakelaar naar de stekker toegaat. Neem aan dat ik de bruine draad aansluit op de schakelaar, maar waar moet ik dan met de blauwe naar toe? Ook met het kroonsteentje verbinden? Help!
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
De blauwe draden komen niet op de schakelaar. Je hoeft de stroom maar op één plek te onderbreken.
Een bruine draad van de stekker komt op een kant van de schakelaar
De bruine draad of draden naar de lampen komen op de andere kant van de schakelaar. Het is me niet duidelijk wat voor contacten er precies op de schakelaar zitten.

Werk veilig, gebruik adereindhulsjes op soepel draad. Daarmee weet je zeker dat alle dunne draadjes meedoen.
 

Wouwtert

  • #3
Ik begrijp niet helemaal wat je schrijft, wat ik gedaan heb klopt dus zover? Alle bruine draden naar de schakelaar en de blauwe van de twee fittingen met elkaar verbinden? Waar ga ik met de blauwe draad van de stekker naar toe?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Blauw van de lamp direct verbinden met blauw van de stekker.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #5
Als je niet begrijpt wat AvDijk zegt, dan zou ik het aansluiten overlaten aan iemand met verstand van zaken. Als het straks gaat werken, dan betekent het niet dat het veilig is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu