Vloerverwarming in veranda.

Evarist

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik wil vloerverwarming leggen in een veranda. Deze is 15m² groot. Kan dat met een simpel systeem met RTL ventiel of moet er een verdeler komen met pomp?
 

Marcn88

  • #2
Hier heb je een verdeler voor nodig van minimaal 2 groepen
 

Gamgra

  • #3
@Evarist:
je geeft te weinig informatie over jouw veranda om een oordeel te kunnen geven of vloerverwarming de juiste keuze is.

Onze veranda,(het gesloten deel links), is ongeveer 25M²
Aangezien wij in het woonhuis reeds vloerverwarming hadden en de ketel voldoende overcapaciteit had besloten wij om de veranda reeds bij de bouw uit te rusten met vloerverwarming.

Intussen na 20 jaar heb ik geleerd dat een veranda, in tegenstelling tot ons huis, niet geschikt is voor vloerverwarming, misschien hoogstens om de boel in een koude winter vorstvrij te houden.

Foto: sorry, voor het "rechter-zootje", ten tijde van de foto 2011 waren wij bezig met de constructie van een uitbreiding "open veranda"
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
De grote fout die meestal bij het leggen van een vloerverwarming in een aanbouw wordt gemaakt is, dat men de vloerverwarming te diep in de vloer legt. Komt redelijk vaak voor dat men in de overige ruimten in de woning een vloerverwarming heeft laten infrezen en dat in een aanbouw de aannemer even wat slangetjes gelegd heeft op matten en daarna de dekvloer heeft aangebracht. (en dan liefst nog op een te grote afstand van elkaar, zodat het nooit echt goed kan werken, maar wel iets waarvoor je betaalt.....)
Dat noemt men dan vloerverwarming maar het werkt voor geen meter.

Je moet m.i. nooit 2 verschillende vloerverwarmingssystemen in aangrenzende ruimten aanleggen (bijv. infrezen en montage op draadstaalnetten)
Het warmtebeeld wordt dan zeer verschillend.
Om daarvan nog iets te redden, moet je gebruik maken van zoneregeling, waarbij je de temperatuur in de aanbouw apart kunt regelen van de rest van de ruimten, zodat die aanbouw nog wel op temperatuur kan komen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu