Vloerverwarming Badkamer werkt niet

Billov

  • #1
Ongeveer vijf geleden is in ons nieuwbouwhuis een vloerverwarming aangelegd in onze nieuwe badkamer (7-8m2) welke meedraait op de rest van het huis.

Hij staat direct op de CV aangesloten, de waterleiding is vertakt net voor de badkamer-radiator en op de retour staat een RTL ventiel (knijpt tot 41 graden). De leidingen liggen door de gehele badkamer gelust.

Op de begane grond hebben we vloerverwarming (in de rest van het huis radiatoren). Nu wil het zijn dat we dus niets merken van de vloerverwarming in onze badkamer, oftewel de tegels worden niet warm.

De leidingen liggen op vloer met daar overheen een 10cm dikke zandcement vloer waar vervolgens de tegels op liggen. We hebben hem reeds ontlucht, dus dat kan het niet zijn.

Iemand een idee waar dit aan kan liggen? De installateur stelde voor om het RTL ventiel ertussen uit te halen en de temperatuur op de CV op standaard 55 graden te zetten om op deze manier toch een hogere temperatuur door de buizen te laten stromen. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Probeer het eens een dag met de badkamer radiator dicht, en de RTL knop op stand 5.

En zou je een foto kunnen plaatsen van de aansluiting?
 

Bernhard

  • #3
Een afwerklaag van 10cm is wel erg hoog.
Het opwarmen van deze vloer duurt veel te lang. Dat gaat met een RT ventiel niet lukken. mvg bernhard
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Billov schreef:
...... De installateur stelde voor om het RTL ventiel ertussen uit te halen en de temperatuur op de CV op standaard 55 graden te zetten om op deze manier toch een hogere temperatuur door de buizen te laten stromen.......
Nou dat zou ik dus helemaal niet adviseren.
Raad sowieso altijd af om een RTL ventiel toe te passen, maar een aparte verdeler. Die kan je beter alsnog laten installeren.
 

Billov

  • #5
Een verdeler in mijn badkamer gaat hem niet worden, veels te groot.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #6
Ik denk dat je geen idee hebt hoe "groot" een verdeler voor 1 groep is: 't zal wel weer om de prijs gaan.....goedkoop is duurkoop!!
 

Billov

  • #7
Verkeerde aanname voor wat betreft prijs, maar dat maakt niet uit. Wel een juiste aanname dat ik niet weet hoe groot die zijn speciaal voor een badkamer.. De verdeler voor mijn vloerverwarming beneden is in ieder geval groot.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #8
Lengte 290, diepte 180 en hoogte 139 mm, prijs ca 300 euro. Met energiezuinige label A pomp Grundfos Alpha2L
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Diverse quotes verwijderd, tekst staat er net boven.
 

Billov

  • #10
De 3 verdelers op de vloerverwarmingsregelaar op de begane grond hebben we geknepen en deze nu op 1/4e open staan in plaats van volledig open. Temperatuur regelaar van de BG vloerverwarming staat hier nog wel op 53-55 graden.

Op deze manier is de CV relatief langer aan het warmen zodat de vloerverwarming in de badkamer wat langer de tijd krijgt de 8-10cm specie vloer op te warmen.

We gaan de komende dagen zien of dit de oplossing is. We wilde dus nog even wachten om het RTL ventiel er definitief af te halen.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #11
En dan straks niet opkijken van een hogere energierekening....Zoiets is toch geen "oplossing"?
 

Billov

  • #12
Dat ga ik de komende dagen dus in de gaten houden met onze Toon. Kan het dan precies zien.
 

Billov

  • #13
Helaas gaat de hierboven beschreven oplossing niet de oplossing bieden. Het lijkt er op dat ik meer gas verbruik (inzicht via Toon). Op de begane grond duurt het nu ook lang voordat hij 0,5 graden opwarmt. De vloerverwarming badkamer werkt in ieder geval wel aangezien ik nu wel enkele lauwe/warme plekken voel op de vloer.

RTL ventiel gaat er dus uitgehaald worden en de CV op 55 graden (die overigens modulair is, dus schakelt sowieso nooit direct op naar 50-55 graden).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu