Fluittoon Intergas HReco 30

Soprano74

  • #1
Afgelopen vrijdag een nieuwe Intergas Kombi Kompact HReco 30 CV ketel laten plaatsen door een ekend installateur ter vervanging van een 15 jaar oude Vaillant hrSolide 24-28C (CW4).

De 3-weg klep van de Vaillant bleef in de afgelopen jaren vaak hangen, is tot 4x toe vervangen, en maakte veel klikkende geluiden, maar voor de rest was de ketel stil, geen geruis of fluittoon etc.

De gloednieuwe Intergas HReco 30 ketel daarentegen heeft geen 3-weg klep en is in beginsel fluisterstil op laaglast t/m 30% van het vermogen. Dit is af te lezen met de Incomfort App op mijn mobiele telefoon. Ik ben in ieder geval van schakelgeluiden af, echter....

Bij 40% en hoger van het CV-vermogen komt er een irritante fluittoon uit de Intergas ketel dat door het huis resoneert, met name door het trapgat van de begane vloer tot aan de zolder. Dit doet zich met name voor bij opwarming in de ochtend waarbij er wat meer vermogen nodig is, bijv. 60% van het ketel vermogen. Dit is naar mijn mening niet normaal en hoort ook niet het geval te zijn, mijn oude ketel deed dit ook niet.

Waar kan deze fluittoon vandaan komen? Ik heb zelf sterk het vermoeden dat het gasblok afgeregeld moet worden? Te hoge/lage gasvoordruk?


Graag uw inzicht. Ik zal de installateur bellen dat de ketel niet naar behoren werkt.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Het KAN met de inregeling van de ketel te maken hebben, maar hoeft niet.
Dit is garantie werk, en heeft niets met klussen te maken.
Laat de installateur terug komen en zijn werk doen.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #3
Inderdaad installateur terug laten komen. Kan ook braam zijn, zit toeren geregelde pomp in. bij meer stroming kunnen bramen ook fluiten veroorzaken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu