Dikte stucwerk / ophangen radiator

IChouffe

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een nieuwe radiator opgehangen aan een kale gipsplatenmuur. Om de radiator aan te sluiten op het CV verdeelstuk heb ik nieuwe kunstof/alu buizen getrokken in de dekvloer. De deklvloer ligt nog open maar wil die graag dichtmaken echter zit ik met een vraag.

Als ik nu de vloer dicht maak ben ik bang dat de pijpjes die uit de vloer steken niet meer goed uitkomen t.o.v. radiator op het moment dat de kale muur gestuct is. De radiator komt namelijk iets naar voren op de stuc. Zowel het ophangsysteem van de radiator als de verchroomde messing pijpjes aan de onderkant van de radiator kennen geen flexibiliteit die deze dikte op kunnen vangen. Hoe kan ik dit het beste oplossen zonder eerste te stucen?

Ik zat zelf te denken om plaatjes van 5 mm achter de radiatorophanghaken te monteren en de muur dan af te laten werken met 5 mm stuc. Echter ik heb geen idee of dat een normale dikte is voor een stuclaag op een gipsplaat? De gipsplaat is een 'normale' gipsplaat een geen stucplaat.

Ik hoop dat bijgevoegde foto's een duidelijker beeld geven.

Alvast bedankt,

Groet, Jan


 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
De leidingen in een blokje piepschuim leggen die net iets dunner is als de vloer.
Als je dan niet hoed uitkomt, kan je het zo uitkrabben, leidingen rechtzetten, en hoef je maar iets te repareren.
Groeten b
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Over dit gipsplaatje is 1mm al voldoende. Een tijdelijk vulplaatje is slim. Heb je achterhout gebruikt?

Zet ook even de rechter leiding overeind ;)
 

IChouffe

  • #4
Haha, ja die rechter leiding moet ik nog vast zetten. Overigens heb ik achterhout gebruikt (lezen op dit forum helpt ;))

Ik ga sowieso een vulplaatje plaatsen en misschien ook de piepschuim optie gebruiken. Wat voor soort piepschuim kan ik daarvoor het beste gebruiken? En wat voor cement kan ik het beste voor het vullen van de vloer gebruiken?
 

IChouffe

  • #5
En graag zou ik ook tips krijgen over hoe de leiding in het piepschuim te leggen. Dacht zelf om een plaat te nemen die op maat van de open goot te snijden en dan in de piepschuim gootjes te maken waar de leiding in valt. En dan bovenop een dunne laag piepschuim om de leiding volledig van het beton te scheiden. Zijn er nog andere (minder arbeidsintensieve) methoden?

Alweer bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Je kan buisisolatie gebruiken. Twee keer onder 45° snijden geeft een haakse hoek.

De sleuf in de vloer vul je met zandcement. Wel even aanbranden.

 

IChouffe

  • #7
Top idee! De buizen zijn voor de eerste meter voorzien van buisisolatie. Nu wil ik de dekvloer dichtmaken echter is de ruimte tussen de buizen en de kant van de sleuf er klein. Welke specie kan ik het beste gebruiken? Zilverzand / cement? En in welke verhouding?

Deze meneer had iets vergelijkbaars: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/sleuf-in-cementdekvloer-opvullen.23561/. Het advies Zilverzand / cement 2:1. Hoe nat moet de specie dan worden? Yoghurt dikte? Of dikker?

Alweer bedankt :prima:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
De specie niet te sterk maken, 1 deel cement op 5 a 6 delen zand is genoeg, als het onverhoopt weer los moet dan is dat zo gepiept.
De specie aardvochtig maken.
 

IChouffe

  • #9
Bedankt Jan,

Ik had zelf ook moeten bedenken dat het meer dan 2:1 moest zijn :oops:

Is het erg als de specie een beetje aan de droge kant is? Ik had 1 batch iets te weinig water denk ik ondanks dat de specie aardenat was.

De klus in ieder geval geklaard. Nu wachten op het resultaat!

Groet, Jan
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu