Grohe thermostaatkraan wordt niet echt warm

Conradus

  • #41
Zit er in de leiding naar de douchekop een terugloopbeveiliging?
 

Conradus

  • #42
Ja kan wel heet worden maar zegt niets over de capaciteit die die aankan. Je had er toch een losse kraan op gezet? Stroomde die voldoende door?
 

Conradus

  • #43
Je zou er ook even een handbediende mengkraan op kunnen zetten dat is denk ik veel handiger om er achter te komen of er voldoende warm en koud komt. Je weet n.l. niet waardoor die thermostaat niet goed werkt. Sluit je weer e.e.a. mee uit.
 

FOX

  • #44
Nee zit volgens mij geen terugloopbeveiliging in.
De gewone douchekraan stroomt goed door, met heet water.
Deze (nood) douchekraan zit er nu op.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #45
Zet op die gewone kraan de handel eens op heet en controleer met een horloge met secondewijzer of zo eens hoeveel liter heet water er dan uitstroomt met bijvoorbeeld een emmer met maatverdeling.
Iets zegt mij dat er niet genoeg toevoer van heet water is.
Zou zomaar kunnen zijn dat de inlaatcombinatie de grote boosdoener is.
Nog een rare vraag, als de thermostaat laag staat van de cv bedoel ik en je tapt een paar minuten heet water wordt dan de aanvoerleiding onder de cv ketel niet warm en dan bedoel ik dus ook de CV aanvoer?
 

FOX

  • #46
Oke gedaan, ik heb de hete kraan 1 minuut laten lopen in een emmer, en er kwam dan bijna 6 liter heet water uit.
De ketel zou goed moeten werken, heeft jaarlijks onderhoud, en de driewegklep is vorig jaar vernieuwd, de rest van de kranen hier in huis geven wel goed heet water.
 

Marcn88

  • #47
Dat had ongeveet 8l per minuut moeten zijn waarschijnlijk is je doorstroombegrenser in het toestel vervuilt deze zit onder de tapschakelaar maargoed de th kraan moet het hierom prima willen doen zou je is een foto van de kraan willen maken en dan specifiek de ww en kw koppeling dus in de wartel en de aansluiting waar de doucheslang opzit
 

FOX

  • #48
Oke hier zijn de foto's, ik hoop dat je deze bedoelt.
:roll:
 

Conradus

  • #49
Samengevat: De oude kraan doet het goed, een grohe thermostaatkraan en twee nieuwe thermstaatkranen van een andermerk vertonen hetzelfde euvel. Warmwater kant levert 6L/min.
Dan verwacht je niet meer dat het aan de kranen ligt maar toch daar voor, iets met de toevoer. Je meet 6L/min bij een geheel geopende kraan, een kraan met weinig weerstand dus. Zou de warmwaterkant dan de weerstand van de thermostaat niet aan kunnen omdat er ergens in de leiding toch een te grote weerstand zit? Toch niets mis gegaan met het verlengen van de leiding? Kan me voorstellen dat wanneer de druk van b.v. de koudwateraanvoer > de warmwateraanvoer het warme water geen kans krijgt om bij te mengen. Als daar een te groot drukverschil is kan er ook geen goede menging plaatsvinden en zal de leiding met de hoogste druk zo domineren dat die met de laagste druk niets meer of veel te weinig bijdraagt en de temperatuur niet verder omhoog wil. De warmwaterkant zal altijd wel al minder druk hebben omdat die via de inlaatcombinatie en door de Combiketel loopt en daar de meeste weerstand zal hebben. Bij jou zou dat verschil zodanig kunnen zijn dat mengen niet meer werkt. Misschien is de oorzaak een verkalkte inlaatcombinatie. Die misschien eens vervangen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #50
Er wordt voorbij gegaan aan het feit dat de oude mengkraan goed werkt en voldoende water geeft, 6 liter is voldoende voor een thermostatische kraan.
De leiding met de hoogste druk (dit moet doorstroom zijn) kan de overhand niet krijgen omdat de thermostaat zowel warm en koud automatisch op de ingestelde verhouding brengt.
 

FOX

  • #51
Bedankt allen weer voor het meedenken naar oplossingen, zal morgen is proberen of ik van die leidingen iets wijzer kan worden, anders maar is iemand laten komen die met het juiste gereedschap misschien wat kan doen.
 

Conradus

  • #52
De druk is wel degelijk van invloed. Als b.v. de warmwaterdruk heel laag is zal er helemaal geen bijmenging plaatsvinden. Druk nul betekent dus gewoon koud water en een lagere druk minder warm water.
 

FOX

  • #53
Toch maar Grohe gebeld en die is gekomen, die heeft meteen de thermostaat vervangen (5 minuten werk) en laten zien wat er stuk was, het rood omcirkelde op de foto, dat pinnetje aan de onderkant op de foto was niet goed, nieuwe erin en hup meteen heet water en meer water lijkt het wel uit de regendouche :P
Iedereen bedankt voor het meedenken en aandragen van eventuele oplossingen :bedankt: :super: :wink:
 

Conradus

  • #54
Toch een produktiefout dus want je had 'm toch al een keer compleet vervangen door ditzelfde type? Dus die andere heeft gewoon dezelfde fout. Zullen ze bij Grohe wel vanaf weten maar gewoon verzwijgen. Leuk toch dat je daarvoor zoveel hebt moeten uitzoeken en misschien wel allerlei onderdelen had vervangen omdat je er toch vanuit mag gaan dat ze die dingen controleren. Mooi niet dus. Ken die thermostaatuitvoering niet, bestaat bijna volledig uit kunstof. Zal wel weer wat goedkoper zijn maar goed moet je maar afwachten. Doordat het deel wat defect gaat wel gemakkelijker te vervangen lijkt zou het voor de consument misschien ook goedkoper uitvallen, dat dan weer wel.
 

FOX

  • #55
Nee deze Grohe kraan is eenmaal aangeschaft, de andere 2 kranen (merk onbekend) hadden hetzelfde euvel vreemd genoeg :roll:
Wat de monteur wel deed is de kraan erop zetten zonder thermostaat erin, ik moest dan de hoofdwaterleiding weer openzetten, zodat die flink schoonspoot, neem tenminste aan dat het daarvoor was, toen de nieuwe thermostaat erin, en hup het water werd meteen goed heet. Nu maar hopen dat het zo blijft :D :wink:
 

Conradus

  • #56
Mooi, werkt tenminste.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #57
Mijn vermoeden is dat er inderdaad ook vuil in de leiding heeft gezeten, ook nooit de zeefjes uit de aansluitingen van je kraan halen omdat dan je kraan en de keerklepjes vervuilen.
Bedankt voor het terugmelden van de oplossing.☑☑☑
 

FOX

  • #58
Toch ff nog een terugkoppeling geven na al die tijd, omdat ik veel lees hier over thermostaatkranen die koud/lauw en/of heet/warm water geven,mijn kraan bleef maar lauw en warm water geven, en na 2 jaar de stoute schoenen maar aangetrokken en er is een keer goed na laten kijken door een vakman, die kwam tot de conclusie dat mijn platen wisselaar niet goede meer was, verstopt of vervuild, deze is vervangen met nog wat sensoren en andere materialen, en sindsdien nergens last meer van, als ik nu onder de douche sta dan is een stukje draaien aan de temperatuurknop voldoende om het water weer iets warmer te zetten :P
Kort samengevat, alle thermostaatkranen en leidingen waren gewoon goed, het lag dus aan die platenwisselaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu