Regenpijp loshalen

Asc

  • #1
Ik wil mijn regenpijp loshalen. Hoe doe ik dit het eenvoudigste? Beugels losmaken. Daarna moet de regenpijp een paar centimeter zakken om deze van de gootaansluiting te verwijderen. Kan dit zo en kan ik dan de pijp uit de afsluiting in de grond trekken. Kan ik deze dan later weer terugplaatsen maar dan in de omgekeerde volgorde.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Bij mijn huis kan ik de regenpijp(en) gewoon een stukje in de afvoer in de grond weg laten zakken. Om ze vervolgens los te halen van de goot.

Maar of dat altijd mogelijk is zal lijkt me afhankelijk zijn van hoe het geïnstalleerd is en van het materiaal van de pijpen.

Foto's van de situatie helpen wellicht voor de specialisten hier... :wink:
 

Asc

  • #3
Ik weet dat er zwarte PP buis 110 ligt.
 

Asc

  • #4
Op de plaats waar de rode dop zit is de regenpijp aangesloten. Ik kan nu niet zien hoe het aangesloten is. Ik vraag me af hoe dit normaal wordt aangesloten.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als je die buis wat heen en weer kan draaien en gelijk in de knie kan drukken. Eenmaal onder het steekstukje van de goot kan de buis er onderuit worden gehaald. Zit er aan de goot een lang steekstuk zal het niet gaan.
De buis boven bij de dop goed schoonmaken en wat olie of vet opzetten.
 

Asc

  • #6
Ik neem aan dat er ipv de rode dop nog een verloop zit van 80 naar 110?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Als er maar niets gelijmd is. Die hulpstukken van de foto hebben rubberringen en daar kan je soms wat lengte vinden.
Als die staande buis volledig in de verloop en de PE sok staat zal het ook niet lukken.
De staande buis, als het lukt, zover mogelijk in de verloop en de PE laten laten zakken. Zakt het ver genoeg zou je aan de bovenkant van de buis een stuk af kunnen zagen zodat je die buis onder het steekstuk van de goot kan buigen.

Is het steekstuk van de goot 15 cm lang en de buis staat tot 1cm aan de onderzijde goot zal het niet meevallen. Dan moet je in de hulpstukken 14 cm ruimte kunnen halen.
 

Asc

  • #8
Kun je mij dmv een afbeelding laten zien wat er op de plaats van de rode dop zit.
 

Asc

  • #9
Er gsst een aluminium regenpijp in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu