Isoleren halfsteensmuren

Zwan

  • #1
Hallo,

Ik wil de muren van mijn slaapkamer gaan isoleren en loop hierbij tegen 2 problemen op.
Het gaat om een kamer met drie buitenmuren (halfsteens) met ramen erin, een houten vloer en een houten plafond met balken. Ik wil, van buiten naar binnen, als volgt isoleren:
Stenen muur - spouw (3 cm) - dampdoorlatende folie - metalen profielen + glaswol - dampwerende folie - gipsplaat.

Probleem 1.

Hoe plaats ik de dampdoorlatende folie?

Tegen de muur is geen optie omdat ik een spouw wil hebben. Eerst achter op het raster vast maken en dan het raster in zijn geheel monteren is ook lastig, met mijn kluservaring, omdat het huis (bouwjaar 1935) weinig hoeken van 90 graden heeft en er balken op het plafond zitten waardoor het lastig wordt om een raster met folie netjes op zijn plaats te krijgen.

Probleem 2.

Hoe zorg ik ervoor dat de isolatiewand stevig is?

Er is in de kamer maar 1 binnenmuur waar ik profielen aan kan bevestigen en er kunnen uiteraard profielen aan de vloer en het plafond geschroefd worden. Is dit genoeg of zijn er nog andere trucs noodzakelijk om een stevige wand te krijgen?

B.v.d. voor uw reactie,

Arjan
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Is de muur erg nat aan de binnenzijde?

2) Normaal maak je voorzetwanden alleen onder en boven vast, geen c profielen van 50 mm toepassen, die zijn te slap. Als je overal wat "zwaars" op wilt hangen, dan osb of onderlayment achter de gipsplaat toepassen.
 

Zwan

  • #3
De muren zijn vrij nat. De muur aan de kant waar de wind het meest op staat heeft uiteraard iets meer vochtdoorslag dan de andere twee, maar bij bij het weghalen van de oude glaswol, die tegen de muur aan was geplaatst, bleek op alle drie de muren schimmel te zitten en was de glaswol duidelijk vochtig (geweest).

Bedankt alvast voor de reactie op probleem nr. 2. Dat geeft al iets meer vertrouwen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu