Gipsplaten tijdelijk afwerken

Knuppel

  • #1
Dit jaar zijn bij ons door het hele huis kunststof kozijnen geplaatst. De binnenmaten zijn kleiner dan de originele kozijnen, waardoor er nu een spleet zichtbaar is. Deze is dichtgepurd, maar er komt alsnog tocht doorheen.

Nu willen we eerst boven beginnen met verbouwen, maar de begane grond toch enigszins toonbaar maken. (pur past niet in het interieur :lol: ) Dit heb ik gedaan door gipsplaten er tegenaan te zetten. Vanzelfsprekend heb ik een kiertje gelaten tussen kozijn en gipsplaat.

Hoe kan ik dit nu tochtdicht afwerken zodat in een later stadium een stucadoor er nog wat mee kan?
Ik dacht zelf door de platen voor te strijken, en dan een dun streepje acrylaatkit tussen kozijn en gipsplaat te smeren. Daarna met een vochtige doek de acrylaatkit zoveel mogelijk weghalen.

De kopse kanten smeer ik dicht met gips. De stucadoor kan daar dan later een hoekprofiel op zetten.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Tochtdicht maken doe je door een speciale tape toe te passen welke achter de gipsplaten komt. Ga naar de bouwmaterialenhandel (niet de bouwmarkt...) en vraag om luchtdichte tape tbv kozijnafwerking.
 

Knuppel

  • #3
Dat is dus geen optie meer. De gipsplaten zitten er al tegenaan (schroeven + kit).
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dan ga je het nooit luchtdicht krijgen... Het zijn de kosten niet om het even opnieuw (en dan goed) te doen.
 

Knuppel

  • #5
Ok bedankt.
Ik ga wel naar een ander forum waar men iets praktischer is ingesteld. Me dunkt dat pur + afgekitte gips + afgekit stucwerk niet tochtdicht is :-/

Misschien moeten dit forum zichzelf eens wat minder serieus nemen. Bijna iedere vraag die ik hier stel ontaardt in een discussie tussen vakmannen, of een stellingname waar ik helemaal niets mee kan.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Het staat je vrij dezelfde vraag op een ander forum te stellen. Wij zijn ook maar vrijwilligers die hun vrije tijd opofferen om anderen van een zo goed mogelijk advies te bedienen.

De meeste bouwers nemen inderdaad genoegen met stucwerk en een kitlaagje. Maar als het echt goed luchtdicht moet zijn (en langer meegaan) is de genoemde tape de enige duurzame optie.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
@Knuppel: Als je het zelf toch al weet, waarom stel je dan alsnog de vraag? :?:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu