Nefit excellent thermostaat vraag

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #21
Werkt mooi maar gebruik in geen geval en ik bedoel NOOIT de weersafhankelijk regeling van de Easy.

In de instellingen van de Easy weersafhankelijk mis je een belangrijke parameter. Alles is aanwezig buitentemperatuur via wifi stooklijninstellingen voor de WAR soort verwarmingsbron.

Maar het belangrijkste zijn ze vergeten namalijk het REFERENTIEPUNT waarop de thermostaat de ketel uit schakelt! met andere woorden je wilt je ruimte op 21 graden hebben buiten temp. zegt stoken en stuurt de ketel aan.

Maar jij dient je ruimte nu met thermostaatkranen na te regelen omdat de Easy geen referentie punt heeft zowel geen vast instelbare en de opnmener in de Easy is bij weersafhankelijk uitgeschakeld dus reageert de ketel hier niet op.


En bij thermostaat kranen behoord een bijpas dus het volgende gebeurt. jij stelt je thermostaat denk je in maar dat is niet het geval de buitentemp stuurt je ketel aan en gaat branden, je thermostaatkranen lopen dicht, omdat de ruimtes op temperatuur zijn, maar de buiten temp blijft de ketel stug aansturen en al de warmte over de avdo sturen. Hierdoor ga je duurder stoken.

mvg

John
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #22
John,

Wat jij bedoeld is weersafhankelijk met ruimtecompensatie.
Een standaard WA regeling stookt altijd door. Vaak wel met een buitentemperatuur waarboven hij uitschakeld.(bv. 18 graden buiten)
 

Vinceger

  • #23
Screech schreef:
De Easy kan je 1 op 1 vervangen, zonder extra kastje bij de cv ketel.

De Nest is een aan/uit thermostaat.

Kijk waar de kamerthermostaat draad nu op je ketel is aangesloten.
Uit mijn hoofd is dat contact 3-4
Een aan/uit thermostaat, lees nest, moet op contact 1-2.
Bedankt hiervoor, vandaag een Nest gekregen en kwam deze reactie tegen.

Dus als ik het goed begrijp is een Nest een aan/uit thermostaat en kan op contact 1 en 2 aangesloten worden. Maakt het dan nog uit welke waar (Nest aansluitingen warmtevraag/gemeenschappelijk).

En hoe zit het dan met de aansluitingen 3-4 waar nu de moduline (rood en blauw op afbeelding) op aangesloten is moeten deze nu doorgelust worden of blijven ze 'leeg'.

Alvast bedankt !
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #24
3en4 blijven leeg. Welke draad op 1 of2 maakt niet uit.
Groeten b. En succes met de nest :oops:
 

Vinceger

  • #25
Bedankt voor de duidelijke uitleg Boudewijn !
 

Tumkie

  • #26
Blijf het inderdaad ook gek vinden dat de mensen zo zot zijn van de Nesten en Anna's en aanverwanten ... zal aan mijn 20jaar ervaring liggen waarschijnlijk dat ik het niet snap !
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #27
:shock: kijk dan eens nu in het Gamma foldertje,
daar staat op pagina 7 een Tado....die is nog erger :mrgreen:
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #28
Inderdaad een vreemde ontwikkeling, iedereen klaagt dat het gas zo duur is, maar als er een thermostaat wordt gekozen (die feitelijk de gaskraan open en dicht zet) moet ie vooral aaibaar zijn. Of het bij de ketel past en fatsoenlijk regelt, is ineens onbelangrijk???
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #29
Klopt igmar

Maar bij de easy werkt dit niet en blijft fe ketel stoken ook al is de gehele woning op temperatuur. Reageert op de lage buiten temp en blijft dus doorstoken.

zoals gezegd zit geen referentie punt in.
 

Marcn88

  • #30
Of je nou aan uit regelt of modulerend maakt theoretisch maar 2% verschil in de praktijk ga je dit echt niet weer vinden en daarbij moduleert de ketel toch wel maar alleen op aanvoer retour temperatuur dus aan uit of modulerend op een modern toestel maakt weinig verschil
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #31
Kan je dit ook onderbouwen? Wan de praktijk wijst juist anders aan.
Groeten b
 

Tumkie

  • #32
In de nieuwe europese ERP richtlijn krijgt een aan/uit-thermostaat een bijtelling van 1% . Modulerende thermostaat krijgt bijtelling van 4% ... Modulerende thermostaat is dus aan te raden !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu