Kunststof knelringen

Frankem

  • #1
Ik heb een radiator aangesloten op stalen dikwandige leidingen (buitendiamater ca. 27mm) met behulp van bruine kunststof knelringen. Deze blijven echter lekken en ik durf ze niet te vast aan te draaien. Nu lees ik verhalen op diverse fora waarin de bruine knelringen worden afgeraden omdat ze amper lekvrij zijn te maken. Ik heb inmiddels blauwe kunststof ringen gevonden. Is dit een beter keus, of moet ik het probleem ergens anders in zoeken? Draad tappen is helaas geen optie omdat ik er de ruimte niet voor heb.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ja daar hebben we hier ook last van. Op de die andere fora was niet een antwoord te vinden hoe het wel is opgelost.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Ik gebruik al jaren tot volle tevredenheid de blauwe ringen.

Maar let op, je moet met 2 dingen rekening houden:

- De buis met schuurlinnnen HELEMAAL schoon schuren!
- De koppeling handvast zetten, en dan nog precies 360 graden verder. Doe je op gevoel, dan zet je ze meestal te vast en gaan ze lekken.
 

Frankem

  • #4
Ai ik heb de buizen niet schoon geschuurd maar de koppelingen zo er op gezet :oops: dank voor de reactie, ik duik de kruipruimte nog eens keer in :mrgreen:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Horen we nog van je? :lol:
 

Frankem

  • #6
Installatie leeg laten lopen, buiseindes opgeschuurd met schuurlinnen, blauwe ringen gemonteerd, installatie gevuld en geheel lekvrij! Ik kan nu alleen niet concluderen of het nou aan de ringen ligt, of aan het niet opschuren van de buiseinden. Ik vermoed toch het laatste. Bedankt voor de reacties.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Jij ook bedankt. Altijd goed een vraag met uiteindelijk DE oplossing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu