Stopcontact op plafond aansluiten

Joki

  • #1
Beste,
Uit de opening van mijn plafond in de keuken komt een wirwar aan draden waarbij er veel met een kunststof eindstuk zijn vastgemaakt. Een blauwe en een bruine zijn niet aan een eindstuk vastgemaakt en deze wil ik gebruiken om een (4- stekker geschikt) stopcontact) mee te bevestigen.

Nu is het een stopcontact met randaarde mogelijkheid.
Moet ik nu ook een randaarde draad uit het plafond gat loshalen en samen met de bruine en de blauwe draad aan het stopcontact bevestigen?
En welke aardedraad moet ik dan gebruiken? Er komen er wel een stuk of 6 uit in het plafond.
mvg Joki
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Zes losse aarde draden en geen lasdop? Dan ontbreekt die zeer waarschijnlijk, een foto kan duidelijkheid verschaffen.
 

Tiho

  • #3
Een stopcontact met randaarde mogelijkheid bestaat niet. Als het erop zit moet het aangesloten worden. Zeker in de keuken aan te raden. Meeste spullen daar hebben randaardestekkers.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
De 6 aardedraden zitten in een lasklem, en hebben allemaal al hun functie. Voor een aansluiting naar het stopcontact heb je dus een 7e nodig, welke je af kunt takken. Er zijn 8-voudige lasklemmen in de handel, zodat je de 6 bestaande + 1 extra kwijt kunt.

Voor het aansluiten van het stopcontact: Deze kun je niet rechtstreeks op de plafonddoos aansluiten. Dus je zult een doorvoer in het deksel moeten maken en dan met een kabel naar het stopcontant moeten gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu