Graag advies over aanpassing van afvoer.

Jobdebouwer

  • #1
Voor ik aan de slag ga zou ik toch graag nog even wat advies willen.

de situatie op de foto is de voorkant van het huis. rechts boven de afvoer van de wc begane grond, links boven afvoer wc 1e verdieping. de kleine rode cirkel is de afvoer van badkamer en keuken.

De vorige bewoner vond het een goed idee om het regenwater van het dak, keukendak en schuur onder de keuken te dumpen. Daarvoor werd het afgevoerd naar het oude riool, dit is weggehaald en er is niets nieuws voor gemaakt?!?!

Ik denk dat mede daardoor scheuren ontstaan zijn in de keukenmuur en daarom lijkt het mij het best om dit wel aan te sluiten op het riool

om minimaal afschot te behouden moet ik een aansluiting maken waar nu de 90 graden bocht zit, links onder op de foto.

kan ik de 90 bocht vervangen voor een t-stuk?

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik kan het aan de fotos niet goed beoordelen. Wat ik weet, buizen voor regenwater zijn dunner dan buizen die voor het riool worden gebruikt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
HWA door een rioolbuis zal minder problemen geven dan vuil water door een HWA-buis. Echter HWA is vaak 70 of 80 mm, terwijl het riool 110 of 125 mm is. verloop 70 naar 75 mm is mogelijk.

Echter waarom niet de hwa doortrekken onder de woning naar de voorzijde, en buiten de gevel aansluiten op het riool? Mocht ooit de HWA bij jou ontkoppeld gaan worden, dan is dat alvast klaar.

De doorstroming van het huidige riool is ook niet optimaal. De WC van boven zou eigenlijk verderop onder 45 graden aangesloten moeten worden, en in de stroomrichting.
 

Jobdebouwer

  • #4
Bedankt voor de reacties

een extra pijp door de kruipruimte helemaal naar voor en dan buiten aansluiten op dezelfde pijp, das toch meer werk, moet ik ook nog graven...

Ik heb er nog eens over nagedacht, het moet toch simpeler kunnen, misschien wel wat meer werk voor nu maar dan is alles bij elkaar.

 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #5
Dit idee is goed, maar je moet wel het verloop draaien, zodat de hwa en badkamer leiding boven in de hoofdleiding komt ipv onder. Dit ivm be en ontluchting.
 

Jobdebouwer

  • #6
Is het een goed idee om de 2 y-stukken en het laatste t-stuk manchet ipv lijm verbinding te plaatsen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Het is eenvoudiger te monteren en te corrigeren. Maar zorg er wel voor dat eea goed vastgezet wordt om doorhangen te voorkomen. Dus meer montagebeugels gebruiken, en afhangen aan de vloer of een montagerail.

NB: ook bij steekmoffen de buizen niet te kort afzagen, en goed ontbramen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu