Gaten in tegels repareren

Henk99

  • #1
Ik heb een nieuwe woning betrokken en de badkamer een nieuwe thermostaatkraan met stortdouche gemonteerd. Ik zit nu nog met oude gaten in de voegen en in de tegels van de oude glijstang. Voegen weer mooi dicht maken is geen probleem, maar de tegels vind ik lastig. Het zijn witte tegels, maar ik wil er niet alleen maar kit in spuiten om de gaten te vullen.

Hebben jullie tips om zulke gaten mooi te repareren? Ik heb op internet wel een keramiek reparatie set gevonden (Picobello), maar dit vind ik nog tamelijk prijzig. Ik heb overigens geen identieke tegels meer, dus vervangen wordt erg lastig.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Geen kit gebruiken, krijg je nooit mooi glad en het hecht ook niet goed op de tegels. Gewoon gips, roodband of een 'muurvuller' op gipsbasis. Netjes gladplamuren dan zie je er vrijwel niets meer van Gips is niet helemaal watervast, maar bij zulke gaatjes heb je daar nauwelijks last van.

Eventueel kun je er na goed opdrogen een dun laagje vernis oid overheen leggen, zelfs blanke nagellak helpt al. Als het mislukt haal je er gewoon weer een dun laagje vanaf en doe je het over met wat anders.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Gips trekt vocht aan en gaat dus schimmelen.

Je kan een muurvuller gebruiken die geschikt is voor buiten. Maar gewoon met het voegmiddel is net zo handig.
 

Actief

  • #4
Ik weet dat interieur reparatie specialisten dat nagenoeg onzichtbaar kunnen herstellen. Maar dat is natuurlijk nòg duurder dan het reparatiesetje :lol:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Met remaille, dat is een reparatiemiddel voor geëmailleerde oppervlaktes zoals fornuizen, baden etc. gaat het heel goed, de glans is hetzelfde als het glazuur van de tegels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu