Tussenvloer isolatie

Hester87

  • #1
Ik heb een jaren 30 appartement met een houten tussenvloer. Deze wil ik ivm mijn bovenburen isoleren op geluid. Op dit moment zijn de zachtboardplaten hoogst waarschijnlijk direct op de balken gemonteerd, zonder isolatie. Hoor ze altijd lopen en stemmen zijn ook hoorbaar.
Heb me verdiept in de beste oplossing prijs-kwaliteit. Daarbij kwam ik op de metalen lawaaidemper-ontkoppelstukken. Deze kun je tussen de bestaande houten balken en rachelwerk monteren.

Een prijzige oplossing voor 45 m2. Met erbij mijn twijfel hoeveel het echt gaat schelen. Geluid komt naar mijn mening ook echt via de muren, dus geluidsdicht gaat het nooit worden maar contactgeluid op de vloer en stemgeluid zal zeker schelen.

Heeft iemand hier ervaring mee? En eventuele goedkopere oplossingen?
Las ergens ook dat er gebruik gemaakt was van rubberen daktegeldrakers, welke tussen de balken en rachelwerk gemonteerd was. (aanzienlijk goedkoper)

Alvast bedankt!

Groetjes Hester
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Plafondhangers toepassen die van muur naar muur lopen en niet vastzitten aan de balklaag. Het plafond beweegt ook niet mee als de vloer doorbuigt, bij een gestukadoord plafond is dit ook een voordeel. Wel voldoende massa aanbrengen, daar is op dit forum voldoende over te vinden mbv de zoek functie.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Rubberen daktegeldrakers hebben in ieder geval geen zin, want daar moet alsnog een schroef doorheen.
 

Hester87

  • #4
Bedankt voor jullie reactie. Ik hoopte op een andere (makkelijkere/goedkopere) oplossing ipv het vrijhangende systeem aan de muren, vandaar deze ontkoppelstukken.

Voor het vrijhangende plafond moet ik een breedte van 3,5 meter overbruggen. Heb veel gelezen, maar wat is jullie advies?

Houten (of metalstud) rand aan muren en hierop het houten rachelwerk bevestigen.
Een dikke laag glaswol en een dubbele gipsplaten van 12,5 zijn erg zwaar dus ik zou ergens een versteviging van het houten rachelwerk moeten maken. Wat kan ik hiervoor het beste gebruiken?
En hoeveel lager moet dit rachelwerk/plafond komen?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Plafondhangers 32x100 mm tussen de balklaag monteren. De isolatie dan golvend aanbrengen, zodat je minder hoogte verliest. Tegen de plafondhangers dan het regelwerk maken.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
De isolatie kan voor de geluidsisolatie beter direct tegen de bovenliggende vloer aangebracht worden. Er wordt ook wel eerst een laag (bv. gipsplaat) tegen de vloer gezet om de massa wat te verhogen.



Voor de brandveiligheid is het anders, daar is isolatie op de gipsplaten beter. Maar hier is de eis 20min., dat haal je met de dubbele laag gips waarschijnlijk al wel. Al is een betere brandscheiding wel aan te raden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu