Doucheslang in badrand kapot

KimvE

  • #1
Hoi,

Wij hebben een bad met een douchekop die je uit de badrand kunt trekken zodat de slang langer wordt. De wateraanvoer en slang zitten dus achter het bad. Om het bad heen is getegeld, dus we kunnen helaas niet zonder breken en zagen bij de slang. In de bekisting om het bad zit voor zover ik weet ook geen serviceluik. Op de ene of andere manier hebben onze kinderen het voor elkaar gekregen de douchekop en slang te slopen. De douchekop is afgebroken en bij het vervangen kwamen we erachter dat het laatste stukje slang ineens wel heeeeeel flexibel is.

Ik neem aan dat er in die zilveren slang die bestaat uit allemaal ringetjes waardoor hij buigzaam is een soort van kunstof/rubber slang zit die nu is afgescheurd?? Kun je het verbindingsstuk waarop je je douchekop vastschroeft zelf eraf halen, die kunstof binnen slang omhoog halen en een nieuw verbindingsstuk erop zetten? Ik vrees een beetje het ergste en gok dat het in de fabriek aan elkaar geseald, of versmolten is :-(. Hopelijk zien jullie een mogelijkheid. En wanneer dat onmogelijk is wat zouden jullie dan aanraden? Ik hoop dat jullie mijn lekentaal een beetje kunnen volgen. Mijn kennis van loodgieters klussen is zo goed als nihil, maar gelukkig zijn mijn partner en ik allebei erg handig en hebben we een hoop gereedschap tot onze beschikking.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan beter foto's posten, niemand kan nu een voorstelling maken van het merk en type bad.

Geen serviceluik is altijd dom.
 

KimvE

  • #3
Hieronder de foto's van het bad. Het merk is Cleopatra.


 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Uit wat voor materiaal is de achtermuur gemaakt kan je daar een luikje in maken?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Als het op de juiste manier eerder geinstalleerd is, dan kun je de slang zo zonder breekwerk vernieuwen.
Trekde slang er zo ver als kan eruit.
als het goed is zie je dan dat de slang weer aan eenandernstuk leiding geschroefd zit.
daar de slang losschroeven,en een nieuwe slang er op zetten.
dit zien wel speciale slangen voor op een badrand combinatie.
verkrijgbaar bij eensanitair speciaal zaak.

let wel op, dat de leiding niet terugschit in het gat voordat je de nieuwe slang hebt vastgemaakt, amders kun je alsnog gaan slopen.
 

KimvE

  • #6
Inmiddels hebben we de slang er een stuk verder uit gekregen. Op de foto zie je hoe het eruit ziet. De slang in het witte gedeelte is een andere dan die in de zilveren doucheslang. Je zou denken dat hij dus ergens uit elkaar geschroefd zou kunnen worden. Kan dit en zo ja waar?

Op de foto eronder zie je het gat waar de slang uitkomt. De zilveren ring kun je niet verwijderen toch?



 

Schilp

  • #7
Het is voor jullie een tijdje geleden, hopelijk komt dit bericht nog bij jullie..... maar wij hebben exact hetzelfde probleem en ik zou graag weten hoe jullie het hebben opgelost!! :D
 

Dekkers71

  • #8


op dit forum het zelfde probleem gevonden wat ik nu ook heb na aankoop van een andere woning, geen leverancier van badkamer bekend bestaat niet meer. bij plaatselijke specialist al om hulp gevraagd maar zijn te druk met nieuwe badkamers plaatsen. Ik ben best handig maar krijg het niet eens fatsoenlijk gedemonteerd zonder de boel te beschadigen. Lees hier wel hetzelfde probleem maar geen oplossing over hoe het verder is afgelopen. Wie kan mij voorzien van meer info, die ben ik eeuwig dankbaar.

Groet, T.Dekkers
 

Skollie69

  • #9
Heb de rozet/moer wel los gekregen.







Dan kan je de slang er uit trekken... maar dan...

De uitvoering die ik heb (met een pennetje op de doorvoer ring) wordt vanaf de onderkant vastgezet (volgens de montage handleiding).



En dan heb ik een probleem... daar kan ik niet meer bij...
 

Skollie69

  • #10
Het is gelukt!

Het onderste kunststof deel van de buitenslang moet wel recht onder de badranddoorvoer 'gemanipuleerd' worden. Daar gebruikte ik die zwarte stang (links in beeld) voor.
Siliconenspray gebruiken voor een soepele bevalling. Je kan aardig wat kracht uitoefenen op de slang, maar toen ik de siliconenspray had gebruikt 'floepte' hij er zo door.


Dan verder naar boven trekken tot het wit kunststof deel verschijnt. Twee'vleugels' in knijpen en dan komt het hele zaakje door de badranddoorvoer omhoog.


Voor de zekerheid het gat dichtgeplakt met ductape: als daar wat in valt kom je er niet makkelijk weer bij.
De witte ring moet je los draaien. Die zat behoorlijk vast na al die jaren. Met twee waterpomptangen los gekregen.


De waterleidingslang zit onder in de buitenslang 'geplugd'. Die kan je er met enige kracht uit trekken.





Dit is het gereedschap dat ik heb gebruikt. Twee stukjes oude binnenband voor om de bek van de grote waterpomptang om beschadiging van de chroom rozetring te voorkomen.


Nu maar ff investeren in een kwalitatief goede slang, want dit klusje wil ik niet iedere drie jaar doen...

Hier nog de link naar de montagehandleiding van Grohe...
https://assets.hansgrohe.com/mam/celum/celum_assets/16__hrgi0122_pdf.pdf?117
 

DSR9500

  • #11
Top... hier is het forum voor..

kennis, ervaring en successen met elkaar delen :D
 

Dekkers71

  • #12
Super! wat een goede uitleg erbij en duidelijke foto's, petje af voor je vaardigheden, dit had ik echt nodig om ook aan deze klus te beginnen. Hier ben ik echt heel blij mee. ik ga er binnenkort mee aan de slag, zit tegen een verhuis aan dus nu nog heel veel dingen te doen, maar dit gaat mij zeker helpen. Laat later nog weten hoe het gegaan is of er komen nog vragen. ik wil er echt even de tijd voor nemen om het goed te laten verlopen.
Groet, Taco
 

Dekkers71

  • #13
Vraag nog, waar heb je de nieuwe slang gehaald? is dit een speciale of is die ook bij de bouwmarkt te krijgen?
 

Skollie69

  • #14
Gewoon een standaard slang bij de bouwmarkt gehaald. Lengte 160cm. Wel wat meer geld uit gegeven voor een stevige. Eentje met 'draaikoppeling' zodat ie hopelijk niet gaat twisten en langer heel blijft. Bleek een vrij stugge te zijn en ik vroeg me af of die wel soepel in de badrand zou glijden. Maar is geen probleem.

Bij het monteren niet vergeten (zoals ik) eerst de slang door het badrandarmatuur te halen, en dan pas door de buitenslang te voeren. Dan pas alles weer in elkaar schroeven. Een dot siliconenspray in de buitenslang spuiten zodat het soepel glijdt.

 

RichardBethe

  • #15
Dank voor de goede uitleg hierboven. Onze doucheslang is kapot en ik had geen idee hoe het in elkaar zat.

Ik heb nog wel een probleem. Als ik de ring probeer los te draaien dan lijkt er niets te gebeuren. De ring draait wel maar niets komt los. Wie heeft een tip?
 

Skollie69

  • #16
Zo te zien is dat een ander type. Geen 'slang in slang' systeem.

Kan je het merk en type achterhalen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #17
Als ik de foto's hierboven goed bekijk hoeft die rand op het bad niet los.
 

Pascal85

  • #18
Zijn hier nog mensen actief? Ik heb nog een vraag over deze best wel lastige klus die ik niet voor elkaar krijg.
 

Pascal85

  • #19
E892AACA-B4E0-4558-8110-22034E8743CE.jpeg
 

Pascal85

  • #20
Ik zie op de foto hierboven dat het binnenste gedeelte van de ring plots weg is. Hoe heb je dit voor elkaar gekregen zodat je de slang er makkelijk doorheen kan trekken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu