Draden trekken boven een gips plafond

Poster

  • #21
8mm uitgegloeid koperen buisje moet dan passen, op rol te koop, per meter.

Grt.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #22
Een sterke stofzuiger op gat 1 (goed afplakken), en via gat 2 een HEEL dun touwtje met aan het uiteinde een klein stukje piepschuim invoeren. Met een beetje geluk vindt ie zijn weg.
 

Mikee

  • #23
Ik snap dit idee maar dat werkt alleen als het plafond volledig luchtdicht is zodat die alleen via dat ene gat lucht inzuigt, Dat is nooit helemaal het geval met een gips plafond. in dit geval in ieder geval niet, Er zit namelijk ook nog een bewegingsmelder in de hoek van de ruimte
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Quoten van tekst die net boven uw reactie staat is overbodig. :wink:

Wat nog een mogelijkheid is, een stukje elektrabuis met een bocht eraan door het gat steken richting het andere gat, dan met perslucht een stukje tape van een cassetterecorder er doorheen blazen, u kunt de tape met een beetje geluk zo pakken.
 

Mikee

  • #25
Maar er is geen gereedschap wat het makkelijker maakt een draad door een moeilijk bereikbaar plafond te voeren? er is zoveel gereedschap op de markt! zou dit dan precies missen?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #26
Ik denk van niet. Anders had een van de vele mensen die tot nu toe hebben gereageerd, er zeker al op gewezen.

Kun je niet twee spots meer plaatsen? Als de afstand tussen de gaten kleiner is, dan valt het draden trekken makkelijker. Ik heb bij mij thuis ook een keertje een vierkante uitsparing in een gipsplaat gesneden met een stanleymes. Het uitgesneden stukje heb ik vervolgens met montagekit er weer in gelijmd. Je blijft het wel zien, maar het springt niet erg in het oog.
 

Mikee

  • #27
Het nadeel van dit plafond is dat het al gestuct is, Daarom wil ik zoveel mogelijk voorkomen dat ik delen van het plafond eruit moet gaan snijden! Want dan moet de stucadoor opnieuw komen en ja.. dat kost ook weer extra geld. Het had makkelijker geweest al was de stucadoor nog niet geweest maarja helaas kan ik de tijd niet meer terugdraaien. Ik wil daarom zoveel mogelijkheden weten zodat ik ze allemaal kan proberen. Als al die opties niet werken dan zit er echt niets anders op dan een deel van het plafond te slopen.
 

Henhdegroot

  • #28
Ik haal dit oude topic toch even omhoog omdat ik vandaag tegen hetzelfde probleem aanliep en op zoek was naar een oplossing. In mijn geval had ik aan de ene kant en aan de andere kant van het plafond 2x 12 cm bij 6 gaten voor plaatsen spotjes. Moest drie dwarsliggers (metalstud) over.

Ik heb het opgelost door een dunne, flexibele lat, daar de draad aan vast knopen, door het gat steken, aan andere kant opvangen. In 1 min gepiept. Een dunne lat dus (bijv. plintje van laminaatvloer).
 

Lampje45

  • #29
Neem eens een ijzerdraad van een mm of 4 buig het einde 180 graden terug met een ruime bocht en zet het andere einde in een boormachine, waar je met langzame snelheid de zaak roteert.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu