Oude wartels/moeren met nieuwe knelringen voor h-blok?

StayAngry

  • #1
Beste allemaal,

Onlangs heb ik de radiatoren van de muur gehaald, zodat de stukadoor er goed bij kon. Bij het verwijderen heb ik de knelringen doorgeslepen om ze van de leiding af te halen. .

Bij het terugplaatsen wilde ik nieuwe wartels en knelringen gebruiken om het h-blok weer op de leidingen te bevestigen. Nu blijkt echter dat de gebruikte wartels niet 22 of 24 mm zijn, maar 15/16 inch! En die zijn dus nergens te vinden.

De knelringen uit de 22mm knelsets van hetzelfde Franse merk als de oorspronkelijke knelsets lijken sterk op de oude knelringen. Mijn vragen zijn nu:

1. kan ik de oude wartels met de nieuwe knelringen gebruiken of is het verstandiger het h-blok te vervangen voor een 22mm exemplaar?
2. kan ik voor extra afdichting vloeibare siliconenpakking voor de motorfiets gebruiken?
3. als ik bij het doorslijpen van een knelring de leiding schamp, kan ik dat dan ook met vloeibare pakking oplossen?

Ik hoor het graag!

Arjan
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
1- nee niet te gebruiken
2- nee
3- nee

Beter is idd de blok te vervangen
 

StayAngry

  • #3
@Obelix2, bedankt voor je snelle antwoord. Inmiddels heb ik nieuwe onderblokken in huis.

Ik heb gelijk nieuwe staartstukken voor de aansluiting van de radiatorkraan aangeschaft. Doe ik er verstandig aan om ook maar de kranen zelf te vervangen? Ik vermoed namelijk, dat de nieuwe staartstukken met de oude kranen geen dichte verbinding geeft, vanwege kalkafzetting. De huidige draaiknoppen zijn dertig jaar oud.

Met vriendelijke groet,

Arjan
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Als het systeem toch leeg is zou ik die paar tientjes oom er tegen aan gooien. Zo weet je iig zeker dat je er weer 30 jaar tegen aan kunt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu