Zolder afwerken met Agnesplaten? Andere opties?

Thomthom

  • #1
Op onze zolder (zadeldak) hebben we momenteel houten schroten als afwerking, ik wil dit echter wat strakker afwerken. Gipsplaten zou een optie zijn, maar ik zie stuccen niet zo zitten. Nu zag ik ook Agnes platen, dit zijn reeds 'gestucte' platen. Bij nader onderzoek blijkt het niet echte stuc te zijn, maar een folie. Iemand ervaring met deze platen en kan ik ze gewoon latexen?
Wat zou een alternatief zijn om toch een mooi strak plafond te krijgen?

Bedankt
 

Thomthom

  • #2
Ik heb inmiddels zelf nog wat onderzoek gedaan en kwam ook tot de optie gipsplaat + structuurverf. De gipsplaat moet dan eerst in de latex worden gezet en vervolgens structuurverf erover. Is dit een gangbare oplossing?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Gipsplaten met afgeschuinde kant (AK) zijn makkelijk helemaal glad af te werken door alleen de naden af te smeren. Daarna kan je het geheel afwerken zoals je wenst.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Bij agnesplaten heb je toch ook naden?

Bij alleen de naden afsmeren van gipsplaten heb je een risico dat ze zichtbaar blijven. Je kan ook afgeronde platen gebruiken en de naad alleen afkitten.
 

Thomthom

  • #5
Ik ben uiteindelijk voor gipsplaten gegaan en de randen afgekit, op plekken waar de opening te groot is tussen balk en gipsplaat zal ik een afdeklat plaatsen.
Ben erg tevreden over het resultaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu