Aantal aardlekschakelaars in groepenkast vergroten

Pvantol

  • #1
In mijn meterkast (Holec Medusa) zitten 8 groepen en 2 aardlekschakelaars, dus 1 aardlekschakelaar per 4 groepen. Gemiddeld 4 keer per jaar (maar volstrekt onvoorspelbaar) wordt de rechter aardlekschakelaar geactiveerd, waardoor o.a. de diepvriezer uitvalt. Als ik thuis ben, merk ik dat wel, maar tijdens langere afwezigheid is dat funest. Ik kan er (omdat het zo zelden optreedt) niet achter komen waar het aardlek zit. Ik wil daarom het aantal aardlekschakelaars uitbreiden. Liefst per groep een aardlekschakelaar, maar daarvoor is de kast niet breed genoeg.
Kan ik de huidige beide aardlekschakelaars vervangen door 4 exemplaren waarop elk 2 groepen aangesloten zijn?
Zo ja, welk type aardlekschakelaar heb ik dan nodig?

Ik zou misschien ook alle 8 automaten en de 2 aardlekschakelaars kunnen vervangen door 8 alamats, maar dan moeten er 4 boven (op de rail van de huidige automaten) en 4 onder (op de raail van de huidige aardlekschakelaars) komen. Kan dat?

Bedankt alvast,
Pieter
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Een foto van de geopende groepenkast zou helpen.
 

Ronaldjes

  • #3
Ik begrijp dat je sowieso je meterkast wil veranderen. Maar als je voor een tijdje twee groepen van de eerste naar de tweede aardlekschakelaar verhuist en andersom. Kun je na verloop van tijd misschien erachter komen in welke groep het zit. Is maar een tip😉
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Of de installatie even laten meggeren, dan weet je het waarschijnlijk ook.
 

Ronaldjes

  • #5
Persoonlijk lijkt me de kans klein dat bij een isolatieweerstand test (meggeren) de fout wordt gevonden. Dit is vaak enkel mogelijk als de fout aanwezig is, maar niet gesloten is altijd mis!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu