MV met perilex zonder schakelaar

Rna

  • #21
Daar heb ik wat aan, bedankt!

Ik wil gelijk de kanalen laten schoonmaken, maar daarvoor moet ik de halve keuken slopen om bij het keuken kanaal te komen.
Doe ik dat niet en vervang ik de MV, ben ik bang dat hij binnen de kortste keren alleen maar stof opzuigt dat achter is gebleven.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #22
Kanalen schoonmaken doe je via de roosteropeningen. Of zijn deze ook weggebouwd?

Voor een paar tientjes bestel je "ergens" in china een goedkope usb camera van 7 of 10 meter lengte. Dan kun je zelf eenvoudig een kanaalinspectie doen.
 

Rna

  • #23
Één opening is weggebouwd, daar ga ik vanavond trachten bij te komen.
Is het eenvoudig om deze zelf schoon te maken dan? Ik heb hier een bedrijf voor gebeld die +/- 75 euro rekenen voor het schoonmaken van de kanalen, ze gebruiken hiervoor een speciale stofzuiger met borstels.

Ik was in de veronderstelling dat ik er met mijn huis tuin en keuken stofzuiger lang niet zo goed bij zou kunnen. :shock:
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #24
Eerst inspecteren of en hoeveel vervuiling er is. En daarna indien nodig of zelf een reiniger huren, of laten doen.
 

Jack82

  • #25
Ook hier vraag ik mij weer af hoe iedereen erbij komt dat buitenlucht een zeer hoog vocht gehalte heeft???

Het probleem ligt idd bij de mv. Met deze leeftijd is de ventilator versleten en heeft grofweg geteld nog maar iets van 35% van zijn capaciteit. Dit systeem heeft geen balans dat geld alleen voor wtw systemen.

Wel heeft dit systeem minimale afzuig hoeveelheid:
Gesloten keuken 75m3/h
Open keuken 2x 75m3/h
Badkamer 50m3/h
Toilet 25m3/h
Berging 25m3/h.
Dit zijn minimale afzuighoeveelheden vastgelegd in het bouwbesluit.

Deze waardes zullen gemeten moeten worden aan de ventielen. mv boxen tegenwoordig kunnen in stand 2 en 3 apart nog eens in meerdere luchthoeveelheden ingesteld worden.

Reinigen van de kanalen zou ik zeker adviseren op deze leeftijd. Vet en vocht ( keuken) zorgt voor klonters in het kanaal. Stof en vocht (badkamer en toilet).

Tip om goed te ventileren is op een slaapkamer, woonkamer een raam open te zetten de deur van de badkamer open te laten ( of er moet een ruimte van ong. 2.5cm onder de deur zijn) en de ventilator op stand 3. Na het douchen de ventilator nog een 15 a 20 min op stand 3 te laten staan en daarna pas de mv terug te zetten op stand 2.

Mv met rfz is in dit geval ideaal. Tevens heb je dan de mogelijkheid om een 2de ab aan te schaffen en deze in de badkamer te monteren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu