Verwijderen water bodemplaat vaatwasser

Willemsiebe

  • #1
Dag klussers,

Ik heb een Pelgrim GVW9500NY/P01 inbouwvaatwasser met het probleem dat er water op de bodemplaat ligt en deze het niet meer doet.

Nadat de stoppen eruit geslagen waren en die weer goed gezet hebben krijgen we de vaatwasser niet meer aan de praat, bij het dichtdoen gaat hij meteen piepen (blijft ie ook doen) en bij openen stopt dat en knippert het startlampje steeds twee keer.

Na research op dit forum inmiddels het keukenfront eraf gehaald en de metalen plint van de vaatwasser, om te checken of er water op de bodemplaat is. Dit is het geval! (Stukje dichter bij oplossing hopelijk).

Nu staat er in de forumtopics dat ik dit water moet verwijderen. Maar hoe? Er zit zoveel apparatuur dat de weg blokkeert? Zie foto.

Het is met name behoorlijk nat rondom de zoutbak, daar zag ik ook een slangtje zonder ergens op aangesloten te zijn, kan het water daar uitgestoormd zijn? Zie slangetje links op de foto waarvan uiteinde aangegeven met rode pijl.

Ik hoor graag van jullie.



Groet Willem
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Niet zo moeilijk denken.
Pak een grote handdoek en druk de bodemplaat iets in dan komt het meeste er al uit.
Elektronica kan je er zo uittillen en de rest met een spons verwijderen.
Dat slangetje hoort los te zitten is de overloopbeveiliging.
De meest bekende lekkage is bij de grote pomp , toestel dus direct weer uitzetten als je het daar ziet lekken anders kan je weer opnieuw beginnen.
 

Willemsiebe

  • #3
Dank voor reactie. Het is gelukt om het te drogen en daarna de vaatwasser aan te zetten om te kijken waar het lekt. Hopelijk met jullie hulp kan ik vaststellen welk onderdeel het is en of ik dit kan vervangen. Het lekte bij een metaalachtig rond onderdeel die meer naar achteren te vinden is iets rechts van het midden, heb het met de pijl proberen aan te geven welke richting ik het over heb. Als het niet duidelijk is zal ik kijken of ik het op de foto krijg. Hoor het graag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu