Half steens berging isoleren voor gebruik als keuken

BertM

  • #1
Beste klussers,

Onlangs een jaren 50 woning gekocht die volledig gereoveerd dient te worden. Eén van de klussen is het isoleren van de berging en hier de nieuwe keuken plaatsen.

De berging is 4,5x2,5 meter en hoogte muur is 2,3 meter.
Het heeft een schuin dak met pannen en er is geen plafond.
Dakvoet naar nok is 1,6 meter.
Huidige isolatie is eterniet en wordt verwijderd.



De plannen:

Zowel de wanden als het dak na-isoleren met 7cm pir platen en dit hierna afwerken met gipsplaten.
Aan tuinzijde zal de muur grotendeels vervangen worden door een hefschuifpui.

Van buiten naar binnen als volgt:

-Muur
-spouw (wel/niet?)
-Damp open folie
-Regelwerk
-Pir
-Dampremmende folie
-Gips
-Spack

Nu vroeg ik mij af of ik beter wel een spouw plaats of de pir platen rechtstreeks op de muur verlijm? Mijn pa zei dat een spouw niet nodig is.

Daarnaast was ik van plan de naden van de pir platen met alutape dich te tapen. En rondom met pur af te dichten. Een kameraad adviseerde een ril pur tussen de platen te plaatsen ipv de alutape. Isoleert dit beter?

Eigenlijk wil ik de vloer ook isoleren, maar de gehele vloer van de begane grond is denk ik niet geïsoleerd (Jaren 50 woning) en er is ook geen kruipruimte.
Ik zie mijzelf niet de hele begane grond eruit hameren.

Zal ik hier veel last van krijgen als ik deze niet isoleer?

Alvast bedankt voor jullie hulp.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een spouw vind ik in dit geval beter. Je maakt het beste wel wat open stootvoegen voor ventilatie.

Als de muur gestuct zou zijn aan de buitenkant is de spouw niet nodig.

Het eruit halen van de vloer is afhankelijk van of de muren erop staan. Maar er kan ook isolatie op de vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu