Intergas HR 36/30 gasblok defect?

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #61
Dat ding wat er tussen zit is een keerklep welke bij een bepaalde volume stroom dicht gaat en er voor zorgt dat je geen gas meer op je gasblok krijgt tijdens ontsteken. Klepje slaat dicht geen gas tijdens ontsteken, ff wachten en verrek er is weer gas.

Toestel ontsteekt weg gasvoordruk. Dit zijn grote ontdingen van UpoN*r.

Verwijderen dit heb je nodig knelsok 22 mm, stukje koper van 22 mm en een overgang van 3/4"Bi x22 mm.

john
 

Jeroen1968

  • #62
Doorstroombegrenzer eruit gehaald en probleem opgelost! Dit vooral door tips en hulp van Freekcv. Super!

Mag ik alle heren die meegedacht hebben hartelijk danken. Verder jammer van de wat minder vriendelijke en niet opbouwende adviezen.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #63
Jeroen1968 schreef:
. Verder jammer van de wat minder vriendelijke en niet opbouwende adviezen.
Minder opbouwende adviezen? Ik heb ze niet gezien.
Ik vrees dat deze ketel over een paar jaar nog steeds geen deugdelijk onderhoud heeft gehad, laat staan dat die is afgesteld.
Er zijn je alleen goede adviezen gegeven over onder andere het onderhoud wat je zelf niet kan doen. Had je een onderhoudsmonteur laten komen, had je probleem allang opgelost geweest. Je zelf pas op het einde met de beveiligingsklep op de proppen.
Groeten b
 

Jeroen1968

  • #64
Laten we het er op houden dat de meningen hierover verschillen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #65
Mag hopen dat je het oude gasblok terugplaatst?

het is een verkeerde aanname om er van uit te gaan dat de afstelling van het nieuwe gasblok ongeveer juist is.

Bij een compleet nieuwe ketel wordt er inderdaad ten onrechte nog wel eens vanuit gegaan dat afstellen niet nodig is. Het toestel is immers in de fabriek al als geheel afgesteld.

Een los gasblok kan in meerdere type en merken toestellen worden toegepast. Deze "losse" gasblokken voor de vervangingsmarkt zijn, anders dan een compleet nieuw toestel, niet voorafgesteld in de fabriek.

Nieuw gasblok laten zitten betekent dus onvermijdelijk alsnog een monteur laten komen om af te stellen. Tenminste als je verdere schade wilt voorkomen.
 

Jeroen1968

  • #66
Het nieuwe gasblok blijft zitten. Het is gewoon een door Intergas geleverd blok dat bedoeld is voor deze ketel. Ik heb hem volgens de handleiding met een drukmeter afgesteld en ik laat de komende dagen iemand komen om hem met rookgasanalyse af te stellen.
 

Tumkie

  • #67
Jeroen1968 schreef:
en ik laat de komende dagen iemand komen om hem met rookgasanalyse af te stellen.
Waarom wil ik dit niet geloven ? Tja ...
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #68
Heb ook m'n twijfels....

Maar goed, besef goed dat Intergas de gasblokken ook alleen maar inkoopt en weer doorverkoopt. Deze worden echt niet voor levering afgesteld voor gebruik in de Intergas toestellen.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #69
Klopt, staan met regelmaat 1 á 3 % Co2 ernaast.....

Ik pleit (nu ik dit verhaal gelezen heb) echt voor een
verplichte keuring voor alle gastoestellen, anders gewoon
gaskraan dicht vanuit de leverancier :roll:
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #70
++++ :!: :!:

Laat die verplichte keuring maar weer terug komen!

Zou een hoop geplofte gevels en een hoop ergernis schelen!

Back to the old days war je nog een tekening n berekening in moest dienen bij het gasbedrijf, en dat alles gekeurd werd VERPLICHT!

Dan wordt het kaf van het koren gescheiden, en valle alle buurman en buurman, hobby bobs buiten de boot.

John
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #71
OFF TOPIc

In Limburg brand ook nog licht.

O Damn ik zit momenteel op Texel en maak het licht net uit.
Hahahahaha
 

Roykes

  • #72
Prachtig dit!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

De beste man heeft het wel mooi gefixt, ook al heeft het een week geduurd. dat maakt niet uit, alleen jammer dat sommige mensen dat niet kunnen waarderen :-|
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #73
Ik hoop dat die man het gefixt heeft, en dan ook goed.

Als die afstelling verkeerd staat kan die hele ketel smelten/opbranden, eens kijken of jij dan nog zo enthousiast bent als het je buurman betreft.

Dat is het gevaar, zonder enige kennis/ervaring zelf aan een ketel knutselen.
Ik heb hier nog wel ergens een mooi rijtje dhz onderhoud en de gevolgen ervan.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #74
Ik gok erop dat de volgende klacht van topic starter is dat de ketel een enorm lawaai gaat maken. Ploffen en bonken.
Hmmm afstellen is niet nodig toch? :lol:
Groeten b
 

Jeroen1968

  • #75
Wat een stel nare mannetjes zijn jullie toch. Ik heb NOOIT beweerd dat afstellen niet nodig is. Jullie hebben continue geroepen dat aftstellen de oplossing van het probleem zou zijn. Ik heb dat betwijfeld en ik heb gelijk gekregen: er was een klep defect. Daarna heb ik op aanraden van een vakgenoot van jullie het nieuwe gasblok laten zitten omdat er met het oude tyoe veel problemen zijn. Deze is op druk AFGESTELD en ik heb een afspraak gemaakt met iemand die de O2 gaat afstellen,

Ik ben her een beetje zat om hier als zwakzinnige behandeld te worden. Ik heb een HBO studie in de techniek afgerond en kan heel goed inschatten waar ik mee bezig ben. Ik heb alleen geen ervaring in het foutzoeken in een CV installatie. Dat is de reden dat ik hier de zaak heb voorgelegd. Als je niet wilt helpen, waarom reageer je hier dan vraag ik me af. Doe het dan maar liever niet.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #76
Jeroen1968 schreef:
Jullie hebben continue geroepen dat aftstellen de oplossing van het probleem zou zijn. Ik heb dat betwijfeld en ik heb gelijk gekregen: er was een klep defect.
Misschien had je eerder met de info over de klep moeten komen? De klachten duiden 100procent op verkeerde afstelling. Wij kunnen niet ruiken dat er een klep inzit.
En als jij een HBO studie hebt gedaan, zal je ook hebben leren lezen. :cool:
Wat heeft je opleiding hiermee eigenlijk te maken? Ik laat dan liever een LTS-er die weet wat hij doet aan mijn installatie sleutelen, als de zogenaamde hoger opgeleide, die het denk gelezen te hebben. :shock:
Groeten b
 

Jeroen1968

  • #77
Dat heeft ermee te maken dat ik niet achterlijk ben. En waarom wordt ik er nu weer van beschuldigd niet te kunnen lezen? Dat is nu precies wat ik bedoel. Ik ben de hele tijd correct geweest in wat ik opschrijf en dat kan van een aantal mensen hier niet gezegd worden. DAAR gaat het om.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #78
Tijd voor een slotje nu gaan de beschuldigingen alleen over en weer
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #79
Onderstaande is uit uw eigen bericht (pagina 2).

Druk was goed toch???

U kwam zelf al met de oplossing voor dure onderdelen.

Tijdens het afstellen van de ketel, was de oorzaak direct duidelijk geworden. Vandaar dat afstelling controle uitermate belangrijk is.

Jeroen1968 schreef:
Beste mensen,

Ja, de hoofdkraan staat open. Druk moet goed zijn. Deze ketel wordt alleen gebuikt om een aanbouw te verwarmen en een tweede badkamer van warm water te voorzien. Op zolder staat nog een luchtverwarmer en een losse geyser. Deze doen het beide prima. Ook de gaskookplaat functioneert normaal.

Blijven denk ik het gasblok en de ontsteekunit over? Ik lees dat er problemen zijn met het Siemens gasblok? Wat is verstandig, beide vervangen voor een ander type? !
 

Jeroen1968

  • #80
Je hebt helemaal gelijk Screech, het was dan inderdaad meteen duidelijk geweest. Ik heb ook in het begin de bewuste klep over het hoofd gezien. Ik heb ook nooit gezegd dat ik me niet kan vergissen. Zoals ik al zei, ik heb geen ervaring met het foutzoeken in een CV installatie. Inmiddels wel wat meer :D .
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu