Mozaiek wand behouden

Roger__

  • #1
We hebben een oud huis gekocht uit 1890 met een mozaiek in de badkamer van een kunstenaar die hier in de jaren zestig woonde. Nu willen we graag de badkamer renoveren en alles vernieuwen. Graag willen we de mozaiek behouden. In plaats van een bad willen we een inloopdouche tegen die achterwand. Achter het bad loopt de mozaiek niet door, dus daar komen nieuwe tegels. Is er een manier om dit alles goed waterdicht te maken? Is een waterdichte opstand van 45cm genoeg om zeker te zijn? De wanden zijn van hout. Graag jullie visie hoe deze mozaiek te behouden.

Roger

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het probleem is dat je niet weet waar de achterwand opgebouwd en waarmee gevoegd is. Eronder kan je gewoon tegelen, maar het mozaiek moet ook water tegenhouden als je daar gaat douchen.

Als je voldoende vertrouwen in de waterdichtheid hebt, gewoon op de normale manier de douche maken. Dus met kimband e.d. Dan kan er tot in de hoek getegeld worden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De wand insmeren of spuiten met waterglas, even laten intrekken in de voegen en dan de tegels met een vochtige doek afnemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu