Stank uit WC en wastafel - alleen als er Scirocco wind is

Thevilla

  • #1
Ik woon in Zuid-Italie en heb een probleem met de WC + dubbele wastafel op niveau -1. Alleen als er Scirocco wind is, komt er een vieze lucht uit dit toilet. De Scirocco is er van november tot half april en brengt altijd veel vochtigheid met zich mee en vaak ook regen.

Dit probleem is er vanaf het begin en ik moet hierbij uitleggen dat -1 lager ligt dan de afvoerleidingen van de rest van het huis. Om dit op te lossen is er een 500 liter tank die als hij vol is, omhoog wordt gepompt naar Begane Grond niveau.

Daar is een Fosso Imhoff, een moderne versie van een septische tank: een aantal grote betonnen ringen op elkaar met een deksel er op. De vaste massa blijft er in en moet om de 2 jaar ongeveer geleegd worden en de vloeistoffen worden verder gevoerd via een ongeveer 15 meter lange buis met openingen er in en verdwijnt zo in het terrein.

Er is een stank afvoerbuis die langs de muur van de afrit omhoog voert. Die is jaren geleden al enige malen verlengd en loopt nu zo'n 6 meter omhoog en over de muur heen naar beneden.

Ook het deksel van de WC sluiten en stoppen in de afvoeren van de wasbakken helpen niet.

Wat kan dit veroorzaken en hoe dit op te lossen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu