Douche advies

Advies93792

  • #1
Ik ben aan het kijken naar verschillende regendouchesets. Nu is mijn oog gevallen op de modellen van een bekende fabrikant welke meerder versies van hetzelfde model biedt. Het verschil zit 'm hierbij in de waterbesparende functie (ecosmart). Men claimt dat het waterbesparen niet tot comfortverlies leidt. Zijn er hier mensen die dit kunnen bevestigen/ontkennen. Of kan je beter voor een niet-besparend model kiezen wanneer je van een goede douche houdt?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Praktijkervaring heb ik er niet mee, maar feit is wel dat een besparende douchekop misschien op je huidige ketel kan functioneren.

Voor een echte regendouche ben je minstens een CW5 warmwatervoorziening nodig.

Wat voor ketel heb je nu hangen?
 

Advies93792

  • #3
Er hangt nu een hele oude Vaillant VCW 242e, die is volgens mij cw3 of cw4. Maar, deze ga ik dit jaar vervangen voor een CW5 model. Dacht dat het dan geen kwaad kon om bij de badkamerrenovatie alvast een leuke douche te halen?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Dan kan het inderdaad, met een CW5 ketel. Let hierbij wel op de je waterleidingen (koude voeding voor de ketel en warme leiding naar de badkamer) voldoende diameter hebben. Met 12mm ga je weinig plezier hebben van je investering in een CW5 ketel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu