Meerdere symptomen bij verstopt riool?

KlasseKlus

  • #1
Wij hebben al geruime tijd last van hol klinkende geluiden in het riool na het doorspoelen van een wasbak of toilet. Soms hebben we er een aantal weken geen last van, en dan plots is het er een aantal dagen of weken weer wel. Het water stroomt overal gewoon weg (zonder zichtbare vertraging) en we hebben in de kruipruimte gecontroleerd op lekkages. Deze zijn niet waargenomen.
Sinds vandaag is daar een rioollucht (in de badkamer) bijgekomen.

We hebben de indruk dat de klachten zich vooral voordoen bij verandering van weersomstandigheden (van vorst naar dooi en v.v.).

We vragen ons af of er toch en verstopping is en zo ja, waar dan (eigen of openbaar riool) of welk ander probleem het kan zijn. En uitaard hoe dit probleem opgelost kan worden.

Alvast bedankt!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Rare klacht ja dat het erger word als het vriest naar dooi.

Is de stank erger of het lawaai.

waaruit komt de stank uit de badkamer?

En is de onspanning leiding wel verder open naar dak toe
 

KlasseKlus

  • #3
Het lijkt erop dat het probleem is gevonden. I.v.m. de doorstroming van het doucheputje had ik de stankafsluiter iets ingekort. Door verdamping van het water in de 'sifon' (voor zover je daarvan kunt spreken in een doucheputje) kon het voorkomen dat het waterpeil dusdanig zakte dat er een open verbinding ontstond tussen de afvoer en de doucheruimte. Na het aanbrengen van de originele stankafsluiter in het doucheputje was het probleem verholpen.

Bedankt iig voor de reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu