Thermostaatkraan defect?

Oebelie

  • #1
Hallo,

eerst even voorstellen: Ik ben Thijs uit Limburg en nieuw op dit forum. Ik zit nu met een klusprobleem. Al veelvuldig behandeld op dit forum, maar ik ben toch niet zeker genoeg van de oplossing.

Ik heb in de badkamer een Hansgrohe regendouche met Ecostat thermostaatkraan. Deze wordt echter nauwelijks warm, in het begin heel even acceptabel, daarna zak het iets tot lauw, ik denk zo rond de 36 graden. Dit terwijl de thermostaat in de maximale stand staat. De thermostatische wastafelkraan wordt wel heet.

Ik heb om het op te lossen voor mijn gevoel alles geprobeerd. Zonder douchekop blijft het water lauw, dus ligt niet aan een waterbesparende douchekop. De ketel slaat ook gewoon aan met melding: ketel in werking voor warmwatervraag.
Ik heb de kraan volledig schoongemaakt, inclusief zeefjes en thermostatisch element. Was niet echt vies, wat lichte kalkaanslag, maar niet noemenswaardig. Het was-element (?), dat staafje, is wel bruin van de aanslag, maar dat is niet te verwijderen.
Teruggeplaatst met het element in zijn maximale uitslag, maar heet wordt het niet. De kraan wordt overigens aan de buitenkant wel heet tot voorbij de muurleiding. Er gaat dus wel heet water de kraan in. Het mengsel lijkt echter niet goed.
Bij naar koud draaien wordt het water overigens wel gewoon koud. Ook bij draaien met een tang aan het de regelaar zie je binnenin de opening groter en kleiner worden.

Zie ik nog iets over het hoofd? Aangezien een volledig nieuwe regendouche tegen de 1000 euro loopt, overweeg ik een nieuw thermostatisch element, maar wil dan graag bevestiging dat het dat waarschijnlijk ook is. Kan iemand dit bevestigen?

Alvast bedankt!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Zit er nog een zeefje aan het begin van de slang naar de douchekop?
 

Oebelie

  • #3
Nee, ik heb beide aansluitingen, handdouche en hoofddouche volledig gedemonteerd en gereinigd. Ook zonder douchekop komt er lauw water uit de kraan.
 

Kanterz

  • #4
Bij deze bevestigd, ik vervang er regelmatig die dezelfde klacht als jou hebben.
als hij zelfs in de maximale stand niet meer heet wordt, dan is je element kapot.
 

Oebelie

  • #5
Oke, dan ga ik een nieuw element bestellen. Hartelijk dank voor jullie reacties, ik laat het weten als het opgelost is!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Je kan ook nog proberen om het element te ontkalken in schoonmaak azijn
 

Oebelie

  • #7
Schoonmaken met schoonmaakazijn had ik ook al geprobeerd, helaas zonder resultaat. Daarom een nieuw thermostatisch element besteld. Niet via Hansgrohe, maar via een webshop. Dat scheelde 40 euro...

Vandaag gemonteerd, klusje van niks, en nu hebben we weer een heerlijk warme regendouche! Bedankt voor jullie adviezen!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
:prima:

bedankt voor het terug melden

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu