Hoe demonteer ik het doortrekmechanisme

Bertkuip

  • #1
Mijn toilet loopt heel langzaam door. Het ligt niet aan de vlotter, maar waarschijnlijk is het rubber van de bodemklep de boosdoener. Ik kon de constructie net ver genoeg openen om het rubber te reinigen, maar dat bleek niet voldoende. Het rubber zal vervangen moeten worden.
Echter, hoe krijg ik deze constructie helemaal los? Het doortrekmechanisme is een geheel dat werkt met 2 plastic stangetjes, die door een plastic buis de klep beneden in de bak bedient. Deze stangetjes verhinderen de verdere demontage. Ik zie niet hoe je deze stangetjes kunt losmaken om het geheel verder naar boven te kunnen trekken. Ik ben bang dat ik iets stuk maak als ik nog meer kracht zet...... Wie weet een oplossing?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Weet je het merk en type van het reservoir.
Want daar zit nogal verschil in, ook in de demontage.

Plaats anders even een paar foto's

Dan is het gemakkelijker om een oplossing te geven.
 

Bertkuip

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie.
Hieronder een foto van het binnenwerk. Het gaat om het witte en groengekleurde plastic stangetje. Beiden zijn verbonden met de bodemklep, waaraan het afdichtingsrubber zit. De buitenste buis waar de stangetjes doorheen lopen, is met een kleine draaiing, bajonetsluiting, te openen. Ik kan de buis dan jammer genoeg niet ver genoeg naar boven halen, omdat ze door de constructie met de beide stangetjes worden tegengehouden. Zelf denk ik dus dat die gedemonteerd moeten-kunnen worden. Volgens mij is het merkloos, ik heb in ieder geval gaan merk kunnen ontdekken.
Het gaat dus op de constructie links op de foto. Het blauwe, rechts, is de vlotter. Die heb ik net vervangen omdat die niet meer goed afsloot en water ook door de bovenste opening van de buis liep.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Meestal zit het hele mechanisme onder de bak vast.

Dat betekend dat de bak er af moet, zodat je onder de bak een moer bevind zodat het mechanisme er uit kan halen.

kijk even hier staat net zo een maar dan uit elkander Merk van stortbak
 

Bertkuip

  • #5
Bedankt Henk,
Het is inderdaad dezelfde constructie! Jammer genoeg vermeldde de poster er niet bij hoe hij de zaak uit elkaar had kunnen halen. Dat wil ik namelijk graag weten, ik ben bang dst ik het subtiele spul stuk trek..... Volgens de poster had hij toendertijd nergens een passend afdichtingsrubber kunnn krijgen. Hopelijk is dat inmiddels wel gelukt. Ik hoor graag hoe de demontage gelukt is en waar het rubber te koop is!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Zal wel heel moeilijk zijn omdat deze merkloos is je moet maar afwachten als je wat kan krijgen.
 

Bertkuip

  • #7
Dankzij poster Ronell is het me gelukt de constructie te demonteren. Met een beetje kracht konden de plastic delen van elkaar worden gehaald. De bak hoefde dus niet verwijderd te worden! Ik heb de boel flink gereinigd en ontkalkt, ook het afdichtingsrubber. Wonder boven wonder bleek de lekkage verholpen! Voor hoelang zien we dan wel weer ......
Toch iets geweldigs, dit forum! Nogmaals dank!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Als je nu ook eens duidelijke uitlegde hoe hij dat gezegd had dan kan een andere ook geholpen worden.

Had ook gezegd als gehele uitstroom mechanisme vervangen moet worden dan moet de bak er af.
 

Bertkuip

  • #9
De bak hoefde er dus niet af. Kwestie van plastic stangetjes van elkaar trekken en de binnenste ronde buis met een kleine draaiing uit de bajonetsluiting op de bodem van de bak bij de uitstroomopening halen. Duidelijker kan ik jammer genoeg niet zijn........
Moet het binnenwerk geheel vervangen worden, dan moet de bak er wel af.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
:prima:

Toch bedankt voor je uitleg.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu