Bad thermostaatkraan geeft een nastraal

Batman007

  • #21
De overdrukventiel bij de inlaatcombinatie werkt goed.

Indien na een nacht geen kraan is gebruikt, zie je een minieme druppel aan de bad thermostaat kraan hangen. Het lekt echter niet continu.

Pas bij snel dichtdoen van een wastafelkraan (handel) ontstaat er soort overdruk ergens in de leiding; het druppelen neemt dan iets toe.

Vermoedelijk is het combinatie van beide; een niet geheel dichte afsluiting van de kraan en lichte overdruk in de leiding.

Ik vraag mij dan ook af of ik het niet beter zo kan laten, i.p.v. een nieuwe kraan of demper te plaatsen. Volgens mij weegt het niet op tegenover de enkele druppels water, die toch weglopen in het bad.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #22
Of je plaatst toch een nieuwe afsluitkraan in je thermostaatkraan.
 

Batman007

  • #23
Dat zal niet makkelijk zijn; losse onderdelen zijn niet te krijgen. Het zal dus een compleet nieuwe badkraan moeten worden.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #24
Waarom zijn die niet te krijgen dan van de Ben

Zie hier voor dealer
 

Batman007

  • #25
Deze modellen zitten niet meer in het assortiment. Brugman verwijst altijd naar een servicepunt in Kaatsheuvel. Ze hebben zelf geen voorraad.

Ik vond nog wel een complete kraan, maar geen losse onderdelen.
 

Batman007

  • #26
Na lang zoeken is de oorzaak bekend. Nalekken kwam omdat indertijd een rubberring bij de keramische afsluiter verkeerd is teruggeplaatst. Na dit te hebben verholpen, was het lekken over.

Inmiddels is wel duidelijk dat alle thermostaatkranen een zekere mate van nalekken hebben. Vooral de douchekranen, waarin de onderkant aan de slang open is en het restwater uit het reservoir onmiddellijk in de slang loopt.

Het heeft mij wel een ervaring wijzer gemaakt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #27
:prima:

bedankt voor het terug melden
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu