Hoekstopkraan spuit water.. (fail!)

DirkGG

  • #1
Hallo,

Ik heb vandaag het waterreservoir van mijn duoblok toilet vervangen door een waterbesparende variant. Het oude reservoir maakte mij teveel herrie en het vullen duurde lang (rubbers versleten en daarbij is het binnenwerkje inmiddels al zo'n 20 jaar oud). Een compleet nieuwe toiletpot plaatsen leek mij wat overbodig dus heb ik besloten om het keramieken reservoir te vervangen door eentje van PVC.

So far so good, het reservoir zit erop, getest en lekt niet. Op de waterleiding heb ik een flexibele slang gezet welke op een hoekstopkraantje gemonteerd (gekneld eigenlijk) zit. Deze is weer op het waterreservoir geschroefd met teflontape ertussen.

Alles lijkt in orde, waterdruk erop, hoekstopkraantje open en presto! Werkende pot. Tot dat; een half uurtje druk erop gestaan heeft. Het hoekstopkraantje lijkt toch wat vocht te lekken. Ik besluit dit ding een halve slag aan te draaien en je raad het al; dikke fail. Water spuit er zo ongeveer uit. Vlug kraantje dicht om een waterballet te voorkomen.

Ik heb de boel los gehaald en bekeken of er misschien iets stuk is.. Los van de slierten teflontape zie ik niets bijzonders eigenlijk. Nieuw tape erop (met de klok mee, 3 lagen), kraantje weer op het reservoir, water er weer op, kraantje open. Zelfde drama.

Doe ik hier wat fout? Is het hoekstopkraantje maar één keer te gebruiken? Het water spuit aan de 'achterkant' van de moer er weer uit (van het toilet af)

Het gaat om een dergelijk hoekstopkraantje, gekocht bij de lokale doe-het-zelf voor dezelfde prijs als een paar saucijzenbroodjes.


In ieder geval vast bedankt voor de reactie. Mijn planning is om een nieuw (misschien wat kwalitatief beter) kraantje te halen.

Groetjes,
Dirk
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Er moet geen tape tussen maar een fiber ringetje 3/8

 

DirkGG

  • #3
Dat is het proberen waard Henk! Dank voor je reactie.
Morgen maar even langs diezelfde doe-het-zelf zaak voor de ringetjes. Zal vast niet zoveel kosten :)


Trouwens wel gek dat de koppeling eerder 'wel goed werkte'.. Zonder spuitwerk tenminste..
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Je had het om het draad gewikkeld en dan zit het voor aan een beetje dicht maar door de druk begint het weer te lekken

en met een fiber ring als deze vast zit en nat word zet deze nog beter uit en dan goed afsluit.

 

DirkGG

  • #5
Helder Henk! Dank je wel. :) Ga dadelijk even naar de winkel en mijn zwager helpen met verhuizen. Vanavond zal ik dan het ringetje wel plaatsen en een reactie posten!
 

DirkGG

  • #6
Perfect Henk! De hoekstopkraan zit erop met het fiberringetje er tussen. Water staat erop en geen spuitende kraan! Voor de zekerheid heb ik er een stukje toilet papier onder gelegd om te zien of er nog wat drupt na verloop van tijd.


In ieder geval bedankt voor je snelle reactie en oplossing!

Gr,
Dirk
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
:prima:

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu