Toiletreservoir laaghangend plaatsen op afstand

Prelude0208

  • #1
Beste specialisten,

Onze Geberit toiletreservoir moet worden vervangen. Dit laaghangende model is in de ruimte ACHTER het toilet geplaatst, dus niet boven de toiletpot.
Voordeel hiervan is dat er in het toilet veel meer ruimte ontstaat.

Echter de ruimte achter het toilet is beperkter geworden na een verbouwing en ik ben dan ook aangewezen op een compacter model. IK ben de REZI BB4850 tegengekomen als alternatief.

Het is een apart systeem. In het toilet druk je op de knop in de muur, en middels een slang richting de vlotter wordt het reservoir bediend.
Het lijkt me vrij universeel geschikt voor ieder type reservoir.




Bij de BB4850 wordt echter aangegeven dat deze niet geschikt is voor pneumatische bediening, maar wat is dit precies?

Tevens geeft men aan dat dit reservoir 3-6 liter kan verwerken. Is dit een gemiddelde hoeveelheid? of eerder te weinig voor normaal gebruik?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Volgens mij is dit een zelf bouw

kan je druk knop in je wc laten zien.


deze type reservoir is een gewone laag hangende klik hier

Maar wat wil je precies weer zo iets op afstand of een laag hangende reservoir boven je wc.
 

Prelude0208

  • #3
Klopt, dit is door de vorige bewoners zo gemonteerd.
Een oplossing die ik ook zo wil houden. Het nieuwe reservoir wil ik dus wederom op deze plek monteren, dus op afstand.

De drukknop in de WC vind je hieronder

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Op je foto zie ik een zwarte slang met daar in dunne slang zo te zien

en daar onder een koperen buis.

je wou deze type Laaghangend reservoir BB 4850 gebruiken maar deze is niet hier voor geschikt.

laatst zag ik iets wat van geberit was dit was op afstand bestuur baar.
 

Prelude0208

  • #5
Ah, dan zal dit type reservoir dus de oplossing niet zijn.

Hieronder zie je gefotografeerd vanuit de keuken de huidige locatie van het reservoir. Deze is geplaatst onder de trap. De sanitaire leidingen lopen via de muur erachter naar het toilet (waar dus de drukknop zit)



Als je goed kijkt zie je dat aan het eind van de muur waar tegen het reservoir is geplaatst, de electrodraad de muur van het toilet in verdwijnt.

Wij gaan de keuken verruimen, en het aanrechtblad wat je nu op de voorgrond (in het wit) ziet, wordt verlengd tot het houten latje wat op de foto boven het reservoir tegen de muur is geplaatst. De ruimte boven het aanrechtblad en de trap wordt afgestuct. Onder het aanrechtblad stucen wij in deze hoek het niet af, en de onderkast van de keuken zal open blijven.

Het lastige zal worden om er in de toekomst bij te kunnen mocht er iets mis zijn met het reservoir. Of via de open onderkasten (klauterwerk), of via het openbreken van de afgestucte muur boven het werkblad.

Wij willen ons toilet zo ruimtelijk mogelijk houden dus een reservoir in die ruimte is geen optie. Het zal dus ons ziens in dit (kleine) gebied onder de trap moeten plaatsvinden.

Wij dachten zelf aan een reservoir, een kwartslag draaien... ook iets lager plaatsen, en dan een model uitzoeken dat via dit 'afstands' mechanisme feilloos werkt voor vele jaren...
Je geeft aan iets van Geberit? weet je welk type dit is?
En moet ik hiervoor ook de drukknop aanpassen of vernieuwen?

Of heb je wellicht een verhelderend idee over de plaatsing en montage van het reservoir, zodat dit in geval van nood 'eenvoudig' bereikbaar is?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Je hebt ook elektrische bediening



Anders ga eens naar een sanitair speciaalzaak en laat je voorlichten wat evt de mogelijk heden zijn.
 

Prelude0208

  • #7
Vandaag even bij de badkamerspeciaalzaak langsgeweest, en inderdaad.. ook zij vonden het vrij creatief, maar kenden het "op afstand" systeem niet echt.
Ze adviseerden een inbouw OF het electrische inbouwsetje, wat jullie ook hebben aangetipt. Feit is dat dit erg prijzig is.

Ik heb nog eens goed gekeken naar het systeem en constateerde dat het geen electra snoer is wat uit de moer komt, maar een luchtslang. Volgens mij is het zelfbouw systeem een pneumatisch systeem



Het lijkt me dat er lucht via de drukkknop door het slangetje wordt gedrukt waardoor het geheel (wat ik in mijn handen hou) omhoog wordt gestuwd en het water vervolgens richting de pot kan stromen.

Ken je dit systeem? en is dit eenvoudig te vervangen? is dit een systeem wat in elk type reservoir kan worden geplaatst? Bij voorkeur vervang ik het reservoir en het pneumatische systeem, zodat ie weer voor lange tijd achter slot en grendel kan.
 

Prelude0208

  • #8
Oja, het reservoir is type 120.060.11 van Geberit
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Als je mijn bericht op Zondag, 07 Oktober 2012, 21:29 las daar stond een snel koppeling voor peumatische bediening ook van geberit

Geberit Pneumatisch hefmechani sme v/tweeknopsbed. 240.574.00.1


Omschrijving

Hefmechanisme

Productgroep Toebehoren voor het toilet
Wasconummer 22945161
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu